19.8.05

Juoksee sakset kädessä

Hannibal Lecter: Transhumanist Icon, sanoo nimimerkki localroger Kuro5hinissa ja vihjailee transhumanistien aterioivan ihmisillä. Tulee taas mieleen vanha palomiessanonta, että jotkut ihmiset saavat itsensä sellaiseen solmuun, ettei tiedä mistä päästä lähtisi purkamaan.

Sattuneesta syystä tuli kuitenkin mieleen toinen transhumanistinen ikoni: Saksikäsi-Edward. Selvä tapaus - ei ole ihan ihminen, kädet on modifioitu saksiksi, ei vanhene ollenkaan ja omaa superhumaanit kyvyt leikata hiuksia ja pensaita. Onpa vielä kaiken lisäksi tyylikkään näköinenkin, eikä oikein sopeudu pastelli-ihmisten yhteiskuntaan.

Väärinkäsityksiähän siitä seuraa, kun Edward saapuu peruslinjan ihmisten joukkoon. Alhaiset ihmisvaistot heräävät ja rikollinen aines ryhtyy käyttämään Edwardin kykyjä hyväkseen. Pelko, kateus ja suvaitsemattomuus ajavat herkän taiteilijan takaisin linnaan. Tehköön friikki siellä yksin jääteoksiaan.

Ehkä Lecter-jutun kirjoittaja voisi seuraavaksi kirjoittaa jutun tästä hahmosta. Tai ehkä ei, kirjoittaja vaikuttaa vähän kuin leffan Esmeraldalta, jonka mielestä Edward on saatana.

Esmeralda: Have you sheep strayed so far from the flock?
Edward: We're not sheep.

Ei kommentteja: