5.6.06

Vaihtoehtoravinto

It's time to stop killing meat and start growing it
How? By growing meat in labs, the way we grow tissue from stem cells. That's the great thing about cells: They're programmed to multiply. -- We'll be able to make beef with no fat, or with good fat transplanted from fish. We'll avoid bird flu, mad-cow disease, and salmonella. We'll scale back the land consumption and pollution involved in cattle farming.

New Harvest - 2004 perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio, joka edistää keinolihan kehitystä.

Cultured meat FAQ
Cells are capable of multiplying so many times in culture that, in theory, a single cell could be used to produce enough meat to feed the global population for a year. After the cells are multiplied, they are attached to a sponge-like "scaffold" and soaked with nutrients. They may also be mechanically stretched to increase their size and protein content. The resulting cells can then be harvested, seasoned, cooked, and consumed as a boneless, processed meat, such as sausage, hamburger, or chicken nuggets. -- Cultured meat is unnatural, in the same way that bread, cheese, yogurt, and wine are unnatural.

Jos ajatus keinotekoisesta lihasta edelleen ällöttää, kannattaa muistaa, että ällötys on primitiivireaktio ja palauttaa mieleen wisdom of repugnance ja naturalistic fallacy. Joistakin ihmisistä oranssit vegaanilätyt ja homot ovat myös ällöttäviä, joten savanniaikojen ällötysreaktiolla on melko kehno osumatarkkuus nykymaailmassa. "En syö, jos siinä on geenejä, soluja tai molekyylejä!"

Se vasta olisi lähiruokaa, kun voisi tulostaa tasapainoisesti vitaminoituja pseudopihvejä bioprintteristään. Joku voisi ottaa jo ennakkoa ja perustaa Cultured Meat -wikin, jossa keinolihansyöjät voivat vaihdella reseptejä.

Mutta sitten voi harmittaa, jos tulevaisuuden kyborgikehot toimivatkin pelkällä aurinkoenergialla ja saamme gourmet-nautintoja erilaisista valaistusolosuhteista. Jos haluaa ottaa niin paljon ennakkoa tässä vaiheessa, voi tietysti perustaa sen valoravintowikin keinovaloresepteille - tosin sinne eksyisi aivan varmasti sitä porukkaa, joka luulee valoravintoon siirtymisen onnistuvan jo näissä nykyisissä lihakehoissa. Ja heille saa sitten selittää, että ei, kyllä siihen radikaalisti muokatun postbiologisen aurinkokennokehon tarvitsee. Ja valittaisivat vielä siitä, ettei saa syödä keinovaloa, koska siinä on fotoneja ja ledejä.

Ei kommentteja: