27.3.05

Hulluja nuo roomalaiset

Meidän kulmilla pääsiäinen merkitsee sitä, että lapset saavat pukeutua noidiksi ja Harry Pottereiksi ja kiertää ovelta ovelle vaihtamassa risuja karkkeihin. Toinen pääsiäisperinne on se, että laitetaan suklaamunia piiloon ja lapset saavat etsiä niitä. Ja sitten on raeruohoa ja muovitipuja, sekä laatikollinen mämmiä ja pieni purkki pashaa (kumpikaan ei minulle maistu). Ja siinä kaikki. Ei mitään viittauksia uskontoon missään vaiheessa. Pelkkiä tapoja, joiden syyt ovat kadonneet historian hämärään. Tehdään näin kun kerran muutkin tekevät. Yhteistä kivaa.

Toiset ottavat pääsiäisen niin vakavasti, että antavat naulata itsensä ristiin. Ehkä siitä saa samaa masokistista iloa kuin itsensä ruoskimisesta ja muista uskovaisten harrastuksista. Ja kaupatkin ovat taas kiinni, etten pääsisi ostamaan ruokaa ja muuta materialistista.

It took the church more than 350 years to reverse its condemnation of Galileo. The Vatican only began an inquisition of the 16th-century Inquisition in 1998. It wasn't until the reign of Pope John Paul II that the Vatican apologized for the crimes of the Crusaders and offered contrition for the silence of Catholics in the Holocaust. The church has still not apologized for shameful dissembling by its hierarchy on the sex abuse scandal.The Vatican Code

Nykyään kirkko vastustaa mm. abortteja, homoja, kantasoluja ja kaikkea liian teknistä. Ja Vatikaanin lehti Avvenire vastustaa transhumanismia ja Richard Dawkinsia.

Jos sama historiallinen linja jatkuu, kirkko pyytää nykyisiä toimiaan anteeksi noin 300 vuoden päästä. Fanaatikoilta menee useampi sukupolvi virheidensä myöntämiseen.

Näistä paaveista ja Leon Kasseista tulee välillä Asterix-sarjakuvat mieleen. Julius Caesar takoo nyrkillään Euroopan karttaa ja puhkuu raivoissaan, että siinä pienessä gallialaisessa kylässä asuvilta täytyy kieltää yli-inhimillisiä voimia antavan taikajuoman nauttiminen, koska sellainen touhu on ihan epäreilua roomalaisvalloittajien kannalta. Ja sitä paitsi itsensä parantaminen ja elämän pidentäminen on vastoin Jupiteria.


In movies, the lunatic threatening to kill everybody because they don't love him enough is the guy Bruce Willis shoots a lot of times. In the Bible, it's the guy Bruce Willis prays to.
- Back of the Bible: Book of Zephaniah

Ei kommentteja: