7.8.09

Avustettu itsemurha ja turha murha

I'll die before the endgame, says Terry Pratchett in call for law to allow assisted suicides in UK - Jos mieli alkaa näyttää katoamisen merkkejä, on parasta toimia ajoissa ja tehdä etukäteen selväksi, että aikoo itse päättää kuolemansa ajankohdasta sen sijaan, että odottelisi passiivisesti 'luonnollista' lähtöä.
I have met Alzheimer's sufferers who are hoping that another illness takes them away first. Little old ladies confide in me, saying: 'I've been saving up my pills for the end, dear.' What they are doing, in fact, is buying themselves a feeling of control. I have met retired nurses who have made their own provisions for the future with rather more knowledgeable deliberation.

Santeria priest in Euless can resume goat sacrifices - Eläimiä saa uhrata vetoamalla uskontoon, mutta rastafarit eivät saa polttaa kannabista vetoamalla uskontoon. Reilua meininkiä Teksasissa. Oikean eläimen tappaminen mielikuvitusolennon verenjanon tyydyttämiseksi ansaitsee Vuosituhannen Turhake -palkinnon.

1 kommentti:

Entity kirjoitti...

Kannabiksen kielto liittyy osana laajempaan asennoitumiseen päihteitä kohtaan. YK ja WHO ovat kaiketi jo muuttaneet linjaansa sallivampaan suuntaan, mutta päätöksen tästäkin asiasta tekevät poliitikot eivätkä asiantuntijat. Kannabis ja homous ovat helppoja täkyjä, joilla populistit kalastelevat tuulipukukansan tukea kautta sivistyneen maailman.

Eläinten tappaminen ei paatunutta lihansyöjää haittaa. Jokapäiväistä elämäänsä on hyvä pitää riittävän eettisenä ja kestävänä, että aikaa jää muuhunkin kuin tuoteselosteiden lukemiseen ja palopuheiden pitämiseen. Enemmän häiritsee ihmisten tappaminen mielikuvituksen tuotteiden, kuten Irakin joukkotuhoaseet ja terrorismin vastainen sota, takia.