4.8.09

Muistilinkkejä

Government watchdog considers ban on IQ booster drugs - Pohditaan samalla kahvinjuonnin kieltämistä työpaikalla, etteivät kahvinjuojat saa epäreilua etumatkaa kivennäisvedenjuojiin verrattuna tai ettei "luonnollinen" satunnaistarkkaavaisuus menetä historiallista asemaansa keinotekoisten boostereiden vuoksi.
The medical scientists pointed to the growing use of drugs designed to maintain attention or keep people awake. They cited the use of drugs, such as modafinil and methylphenidate, in the workplace to aid professional performance and by the military to increase problem-solving skills and reduce impulsive behaviour.
Blue Rats Move Again After Food-Dye Injection

Lista Singulariteettiyliopiston ensimmäisistä 40 opiskelijasta.

Master Life Faster - Paul Lemin kirja ja wiki. Tutkimuksista napattuja neuvoja elämän eri osa-alueille tiiviisti ja nopeasti.

'Guerrilla' stem cell clinic raided by police - Huijarit rahastavat Unkarissa ruiskuttamalla asiakkailleen kantasoluja melko sattumanvaraisesti.

3 kommenttia:

Markku kirjoitti...

Minusta suhtaudut näiden älypillereiden kaltaisiin uutuuksiin naiivin kritiikittömästi. Niiden vertaaminen kahviin ontuu, koska kahvia on juotu vuosisatoja ja sen vaikutukset tunnetaan tarkasti. Uusien älybuustereiden haittavaikutukset varsinkin pitkäaikaisessa käytössä tunnetaan niiden uutuuden takia erittäin huonosti. Niiden laajamittainen leviäminen epävirallisia kanavia pitkin merkitsee markkinataloudessa käytännön pakkoa käyttää niitä. On aivan tervejärkistä pyrkiä tutkimaan niitä edes vähän ennenkuin sallitaan tehdä ihmiskoe koko väestöllä.

Yksityisetsiva kirjoitti...

Pahoittelen vasemmalla kädellä heitettyä hyperbolista kommentaaria. Tottakai on tervejärkistä tutkia enkä suosittele nielemään mitään summamutikassa, mutta kolikon kääntöpuolella ovat esimerkiksi alkoholin ja tupakan haitalliset vaikutukset pitkäaikaisessa käytössä, jotka tunnetaan tarkasti, mutta silti niitä myydään vapaasti haitoista huolimatta eivätkä kieltolait paljon auta, ja voi tuntua että on käytännössä pakko juoda kahvia työpaikalla pysyäkseen virkkuna tai alkoholia vapaalla pysyäkseen sosiaalisena. Jos anti-boostaavat aineet kuten alkoholi ovat hyväksyttyjä suurista haitoista huolimatta, silloin boostaavat aineet jopa samanlaisilla haitoilla kuin alkoholi olisivat parempi vaihtoehto kuin alkoholi.

Anonyymi kirjoitti...

Nykyisessä yhteiskunnassa kansalaisten kontrolloiminen edellyttää impulsiivista käyttäytymistä jota onkin monin tavoin onnistuttu hyvin lisäämään. On liian suuri vaara valtaapitäville, että impulsiivisuutta vähentäviä lääkkeitä saisi käyttää vapaasti.