26.3.10

Näkevätkö androidit painajaisia tekohampaiden putoamisesta?

Uusin xkcd muistutti minua siitä, että olen nähnyt unta sekä hampaiden että hiusten putoamisesta. Mutta en ajatellut niitä painajaisina. Hampaiden putoamisesta uneksiessani tutkin suutani peilin kautta ja mietin, että nyt täytyy hankkia proteesit. Hiusten pudotessa mietin, että voisin ehkä kiinnittää kalloon jotain kuituputkia. Jälkeenpäin ajattelin, että alitajunta yritti näyttää minulle painajaisia, mutta epäonnistui. Tiesin, että ongelma on korjattavissa, joten keskityin vain pohtimaan ratkaisuvaihtoehtoja. Painajaisten pitäisi päivittää pelottelukuvastoaan, muuten ne jäävät kehityksen jalkoihin.

Olen kokenut pari kertaa myös unihalvauksen. Suhteellisen mielenkiintoinen tunne. Jotkut onnettomuuteen joutuneet haluavat kuulemma mieluummin kuolla kuin elää halvaantuneena, mikä on minusta kummallista. Halvaantuminen on vain väliaikainen hidaste, ei mikään loputon painajainen. Jonakin päivänä se selkäydinvamma voidaan korjata tai kiertää. Ei aivojaan kannata heittää roskakoriin siksi, että kroppa on väliaikaisesti remontissa.


World of Warcraft predicts the future - William Sims Bainbridge kertoo tiedekonferenssista WoWissa.
There were a few casualties - poor Wayne Lutters, a colleague of mine, was eaten by a pack of hyenas when he wandered too far from the group during the conference, and another colleague drowned. But there were no real technical problems, and that's what counts to a scientist, right? -- In the drowning case, for example, even while she was dead she could still get the text. She was just floating in the water right next to where we were. She just couldn't get out of it. It happened to be during a session I was running and I just couldn't break away to solve the problem.

Ei kommentteja: