17.10.05

Elämän hakkerointia, epidemioita

Meet the Life Hackers - Keskeytyksiä, pikainfoa, multitaskingia, käytöstä seuraavia ohjelmia. Työpiste muistuttaa hävittäjän ohjaamoa.

"David Allen essentially offers a program that you can run like software in your head and follow automatically," O'Brien explains. "If this happens, then do this. You behave like a robot, which of course really appeals to geeks."

Parasta olisi, jos jokaista kehonsa ja mielensä toimintoa pystyisi ohjaamaan joko tietoisesti tai kääntämään itsensä kokonaan autopilotille. Kuvittelen välillä, millaista olisi laittaa keho toimittamaan rutiineja itsekseen ja olla itse pelkkänä tarkkailijana silmien takana. Keho voisi hakata polttopuita, kun mieli keskittyisi ihan toisenlaisiin ajatuksiin.

Odotan sitä työpöytää, jonka käyttäminen muistuttaa Halon pelaamista. Tietokone ilmoittaa seuraavasta tehtävästä ja antaa vinkkejä mitä kautta kannattaisi kiertää maalialueelle. Sitten vain kuljeskelen työpöydän maastossa oikeaan paikkaan ja alan ammuskella sähköpostia edustavia postimieshahmoja, jotka oksentavat kuollessaan sisältämänsä viestin ja jättävät jälkeensä lisää panoksia, tai ehkä vinkin siitä mihin kannattaisi seuraavaksi suunnata. Tietokoneen ohjaamat tiimin jäsenet ammuskelevat silmille syöksyvät spammisporet.

----

Muistan, kun vuonna 1985 vanhemmat veivät lääkäriin syömään sokeripalan. Se oli jotenkin niin surrealistista, kun yleensä sokeripalojen syönti kiellettiin, mutta nyt lääkäri pakotti. Taisin olla vain huolissani siitä, että hampaisiin tulee reikiä sen takia. En ymmärtänyt silloin poliosta mitään. Ainoa kunnon muistikuva on oikeastaan se, kun istun tuolilla ja tuijotan sokeria, että mitä tämä nyt tarkoittaa.


Recipe for Destruction - Ray Kurzweil ja Bill Joy eivät ole iloisia siitä, että vuoden 1918 influenssavirus eli Espanjantauti on julkaistu verkossa.

We also need a new Manhattan Project to develop specific defenses against new biological viral threats, natural or human made. There are promising new technologies, like RNA interference, that could be harnessed. We need to put more stones on the defensive side of the scale.

Linkkivinkki
Avian influenza FAQ

Ei kommentteja: