29.10.05

Kansa masinoi: ihminen uusiksi!

Control Freaks: Modding and the Clash with Law - Ihmisiä yritetään estää modaamasta omia tavaroitaan ja omaa kehoaan, mutta kansa haluaa modata, miksata ja kopioida. Ehkäpä ihmisiin täytyisi laittaa kopiosuojaus, ettei kukaan vain pääse tekemään itsestään kopioita, tai miksaamaan itseensä ylimääräisiä geenejä tai implantteja. Tai ainakin näiden ihmiskopioiden pitäisi olla huonolaatuisempia.

Pitäisiköhän uskovaisuus tai biokonservatiivisuus nähdä yrityksenä estää ihmistä käyttämästä omistamaansa teosta haluamallaan tavalla? Että omaa kehoaan ei saa kopioida omaan käyttöön, siirtää toiseen muotoon eikä katsella haluamallaan laitteella. Että ihmiskeho tuhoutuu tietyn ajan päästä, eikä varmuuskopioita saa ottaa. Että ihmiskehon muunteluun käytettävistä teknologioista ei saa puhua organisoidusti.

Uskonnot puhuvat ihmeellisestä Tekijänoikeudesta, joka kieltää ihmisen muokkaamisen ja parantelun. Että sellainen ei muka ole kuluttajan edun mukaista. Pitää kumarrella idoliteollisuuden rakentamissa keskuksissa ja laulaa idoliteollisuuden hyväksymiä virsiä (niistä ei kuulemma tarvitse maksaa). Ylipapit puhuvat toisen sukupolven kopiosuojauksista, jotka saapuvat pelastamaan valitun kansan. Pyhä Tekijänoikeus on kyllä niin sekava, etteivät ylipapitkaan tiedä miten sitä pitäisi tulkita, mutta ei se mitään. Jos joku ryhtyy masinoimaan vastaan, heidät voi kuitata terroristeiksi ja piraateiksi.

Jos kuluttajat voisivat ajatella omilla aivoillaan ja vaihtaa ajatuksia vapaasti, he eivät enää ostaisi 2000 vuotta vanhoja juttuja uudelleen uusissa paketeissa ja idoliteollisuus kuihtuisi. Sehän ei käy. Omilla aivoilla ajattelu tappaa uskonnon.


Why Does God Hate Amputees? - Marshall "HowStuffWorks" Brainin uusin nettikirja laittaa uskonnot ja rukoukset testiin, eivätkä tulokset näytä hyviltä.

No matter how many people pray. No matter how sincere those people are. No matter how much they believe. No matter how devout and deserving the recipient. Nothing will happen. The legs will not regenerate.

Ei kommentteja: