16.7.06

Piraatit ilman rajoja

The Pro Piracy Lobby - Mukana ainakin Ruotsi, Norja ja Tanska. Suomi ei ole vielä ehtinyt kyytiin, mutta Suomen Piraattiliitto on jo alkutekijöissään. Sinne siis, jos laimea Tietoyhteiskuntapuolue ei jaksanutkaan innostaa.

Aivoihinsa voi skannata ilmaisen kirjan Against Intellectual Monopoly.

Once the ideas have been voluntarily transmitted to you, and the established market price paid, those ideas are bound to your person as much as your labor is. Preventing you from freely using such knowledge is logically equivalent to forcing your mind into slavery. Even in the case of objects you voluntarily purchased in the market at the asked price, such as books, CDs or computer files, these typically reside in your house, your office or some other space which belongs to you. They are your private property very much in the same way that the cup of coffee you are drinking is your private property. To enforce an intellectual monopoly restriction on the usage of those objects requires intrusive, expensive and morally offensive measures. It is no coincidence that intellectual property law is everywhere the enemy of privacy and freedom. Contrary to the rhetoric of those who advocate the current law, it is not theft to make copies of a book legally acquired. On the other hand, the measures used and proposed for preventing the owners of those books from making copies are akin to breaking and entering.


Jostain syystä en oikein näe sellaista tulevaisuutta, jossa (ikuisesti) nuoria ihmisiä kiinnostaisi olla minkään epämääräisesti nimetyn puolueen jäseniä, jos vaihtoehtoina ovat piraatit, ninjat, mutantit tai kyborgit.


Kommentit
Tero Heiskanen @ 18:38:42 | 2006-07-16|
Lisäisin tähän, että kannattaa huomioida, että Tietoyhteiskuntapuolue on täysillä mukana maailmanlaajuisessa "piraattiliikkeen" synnyssä ja yhteisessä rintamassa sekä on myös tekemässä tämän yhteyden näkyvämmäksi tulevaisuudessa. Siis piraattiliitosta ei olla tekemässä vaihtoehtoa TYPille vaan kanssatoimijaa ajamaan samoja asioita, mutta ilman poliittista kytköstä. Tärkeintä olisi, että kaikki jotka sympatiseeraavat piraattiliikkeen ajamia asioita, aktivoituisivat ja ottaisivat osaa haluamallaan tavalla. Missään nimessä ei saisi sivuuttaa alueen toimijoita ainakaan nimen takia. Jos joku asia piraattiliikkeen rintamassa tuntuu kaipaavan parannusta, niin täytyy aktiivisesti ja rakentavasti tehdä parannusehdotuksia liikkeen sisällä, jotta piraattien yhteinen ääni voitaisiin saada kuuluviin. Jos rintama rakoilee tai passivoituu niin piraateilla ei ole mitään mahdollisuutta saada muutosta aikaan. TYPin keskustelut ovat yksi mahdollinen tapa osallistua, kuten myös piraattiliitto ja esim. tekijänoikeuslaki-blogi.

Yksityisetsivä @ 0:50:38 | 2006-07-17|
Totta. Piraatit, ninjat ja TYPit sateenkaarena kohti parempaa huomista.

Ei kommentteja: