10.10.06

Vapaa-ajan viihdettä

Kerroin joskus aikaisemmin siitä, kuinka Justice League -animaatioita katsoessa en juuri välitä tappelukohtauksista vaan pidän enemmän siitä mitä supersankarit tekevät maailmanpelastusten välissä rentoutuessaan, kun ei ole pakko tehdä mitään supertekoja, vaan voi itse valita vapaa-ajan askareensa. En ole myöskään erityisen kiinnostunut katsomaan normaalien ihmisten arkielämästä kertovia reality-sarjoja (muodonmuutosohjelmia lukuunottamatta), mutta haluan katsoa kuvitteellisten superihmisten kuvitteellista arkielämää.

Heroes-sarja vaikuttaa kiinnostavalta, mutta saa nähdä meneekö sekin pelkäksi kurttuotsaiseksi draamaksi ilman vapaa-ajan puuhailua. Siinäkin vaikuttaa olevan jokin Suuri Tarkoitus valituille ihmisille sen sijaan, että kaikki keksisivät itse mitä tekevät. Lexx-sarjan yksi olennainen hienous on ollut minulle aina siinä, että vaikka touhu menisi kuinka älyttömäksi tai dramaattiseksi, kaikki tuntuu periaatteessa luovalta vapaa-ajankäytöltä tarkoituksettoman absurdissa universumissa seuraavan aterian etsimisen ohessa. Stargaten vahvuudet ovat myös rennossa vapaa-ajanhenkisyydessä ja avoimessa universumissa. Galactica ei ehkä siksi tunnu erityisen mielenkiintoiselta, että sarja on tavallisten ihmisten pakonomaista kamppailua tiukoissa rajoissa kuin sukellusveneleffoissa.

Sitten on Strömsö-ohjelma, jossa on hauskaa se, että normaali-ihmiset elävät tällaisessa idyllisessä koko perheen muumimaailmassa, jossa keksitään aina kivaa puuhailua. Täydellinen viihdeohjelma minun makuuni olisi varmaan jonkinlainen SuperStrömsö, jossa mutantit asuisivat muumimaailmassa, tekisivät maukasta keinoliharuokaa, jakaisivat sisustusvinkkejä salahuoneisiin ja askartelisivat erilaisia kotirobotteja.

2 kommenttia:

Alari kirjoitti...

Nätti kuva. Mitä se kuvaa ja mistä tuollaisia löytää?

Yksityisetsiva kirjoitti...

Vanhoja, hienoja public domainissa olevia kuvia.

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Science_fiction
http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:PD_Old