Hyvä kysymys. Ajatelkaapa vaikka sitä, että ihmisen hengitys kulkee samaa linjaa pitkin kuin ruoka. Tällainen systeemihän johtaa siihen, että ihmiset tukehtuvat ruokaan hirveän helposti. Varsinainen älynväläys evoluutiolta. Entäs sitten lisääntymiselimet? Ne on sijoitettu samaan osastoon kuin viemäröinti. Kauhean epähygieenista!
Ihmisen silmät ovat melko epätarkat katselulaitteet. Tarkan näön alue on vain 2-3 astetta. Kyllähän se parempi on kuin myyrällä, mutta melko rajallinen verrattuna esimerkiksi haukan silmiin. Haukalla on silmissään miljoona näkösolua, kun ihmisellä on vain 200 000, ja sen lisäksi haukalla on verkkokalvossaan kaksi tarkan näön aluetta, kun ihmisellä on vain yksi. Paljon on ihmissilmissä päivittämisen varaa. Miten olisi lisävarusteiksi zoomi ja lämpökamera, kun kerran parantamaan lähdetään? Röntgennäkökään ei olisi pahitteeksi. Ja miksi silmiä pitäisi olla parillinen määrä? Kolmas silmä takaraivossa tekisi peruuttamisesta paljon luonnollisempaa toimintaa. Mitäpä jos vielä lisäisimme aisteja? Vaikkapa päänsisäinen kaikuluotain ja satelliittipaikannus, niin ei eksyisi enää ikinä.
Haju- ja kuuloaistit ovat myös viime vuosituhannen mallia. Ennen oli ihmisellä tarkempi hajuaisti, mutta evoluutio päätti sokeana jättää kehityksen kesken ja antaa aistien taantua. Koira pystyy kuulemma haistamaan jopa syöpäkasvaimia, mutta voiko ihminen nuuskia toista ja todeta, että syöpäkasvainhan se siellä haisee? Ei voi. Kuuloaistimme taas on niin huono, ettemme kuule edes hirvipillin ääntä. Radioaallotkin menevät ohi korvien. Täytyy käyttää kaikenlaisia ulkoisia vahvistimia niiden ohjaamiseksi sopivassa muodossa näihin nahkalerputtimiin. Eikä ole edes automaattista äänenvoimakkuuden säätöä.
Tavallinen ihmismuisti on aukkoinen kuin reikäjuusto. Pienet detaljit unohtuvat ja isotkin muistetaan väärin. Jatkuvasti tapahtuu sitä, että jokin ihan tavallinen sana unohtuu, vaikka pyörii koko ajan kielen päällä. Pitäisi asentaa tarkka ja luotettava valokuvamuisti tällaisen jatkuvasti kaatuilevan systeemin tilalle. Tietoinen laskentatehokaan ei päätä huimaa, taskulaskinkin summaa lukuja nopeammin kuin tavallinen kaduntallaaja.
Entäs ruoansulatus? Kaikkea sitä joutuu kestämään. Vähän kun syö sopimatonta ruokaa niin heti on vatsa sekaisin. Ja mitä järkeä on siinä, ettei ihmiskeho pysty itse tuottamaan C-vitamiiniaan kuten hedelmälepakko? Pitäisihän ihmiskehon sentään pystyä itse tuottamaan ravintonsa! Vähintään pitäisi olla fotosynteettinen iho, jonka avulla voisi muodostaa oman happensa.
Entäpä jos parannettaisiin luiden kestävyyttä hiilinanoputkilla? Jokaisen luun voisi päällystää niillä, niin eivät katkeilisi enää pikkuvahingoista. Nyrkillä voisi iskeä seinän läpi ja hampailla pureskella kiveä. Lihakset täytyisi tietysti vahvistaa polymeereillä. Kehon itsekorjaavuutta täytyisi myös nopeuttaa vähintään Wolverinen tasolle, eihän sellainen käy laatuun että yhden haavan parantumista täytyy odotella monta päivää. Eivätkä Wolverinen kynnetkään ihan turha lisäominaisuus olisi.
Ei tällaisella B-luokan keholla pärjää tulevaisuudessa. Takaisin piirustuspöydälle!
Linkki
Human design flaws – 20 esimerkkiä ihmisruumiin rakennusvirheistä
Evolution and the human eye – typerä väärinpäin näkevä silmä
If humans were built to last (pdf) – näyttäisimme haltijan ja kääpiön sekoitukselta (linkki päivitetty, kiitos anonyymi)
Lisäys:
Physical Improvements of Humans - parannuksia ihmiskehoon
People accept their limitations so as to prevent themselves from wanting anything they might get.
Celia Green
Frontier Models are Capable of In-context Scheming
3 tuntia sitten