17.6.04

Uutiskooste

Hermostimulaattori-implantti – Masennuksesta kärsivät voivat kohta asentaa hermoja kutkuttavan implantin niskaansa. Implantin asentaminen vie vain tunnin ja sitten masennus onkin tipotiessään! Implantteja valmistaa Cyberonics. Pahus, olisinpa masentunut että saisin implantin...

Biolämpöpatteri-implantti – Patteri, joka lataa itseään ihmisen ruumiinlämmöllä. Näin sydämentahdistimella käyvien potilaiden ei tarvitse juosta sairaalassa vaihtamassa patteria muutaman vuoden välein. Pattereita kehittää Biophan Technologies.

Genesis Pathfinder – Multimiljonääri Robert Bigelow aikoo rakentaa pumpattavan avaruushotellin. Kun NASA heitteli TransHab-suunnitelmia roskikseen, Bigelow kävi penkomassa ne sieltä esiin ja aloitti oman projektinsa. Testilaukaisua suunnitellaan ensi vuodeksi, ja jos homma sujuu hyvin niin avaruushotelli on kiertoradalla 2006.

Atomi on teleportattu ensimmäistä kertaa. Kvanttitietokoneet ja Star Trekiltä näyttävä tulevaisuus ovat taas askeleen lähempänä.

Aivot oppivat kuten robotit: "The results were astounding," says study co-author Peter Dayan. "There was an almost perfect match between the brain signals and the numerical functions used in machine learning," he says. This suggests that our brains are following the laws of artificial intelligence.


Vinkki
Tämä on järisyttävän hilpeää: Nickelback –bändin vanha hitti ja uusi hitti on yhdistetty niin, että toinen kuuluu vasemmasta kaiuttimesta ja toinen oikeasta. Ja ne kuulostavat aivan samalta!
[via Monochrom]

Ei kommentteja: