26.11.04

Muista syödä kapselisi

Huono ruokavalio johtaa huonoon käytökseen. Näin se on. Vähäinen ravinto johtaa vähäiseen älykkyyteen ja vähäinen älykkyys johtaa epäsosiaaliseen käytökseen. Syöttäkää lapsillenne rasvahappoja, niin niistä tulee kunnollisia kirjastossa käyviä nörttejä TV:n edessä makaavien pulleroiden sijaan (kuten siinä Prisman aivodokumentissa taannoin).

Vitamiinit ovat pohja, jonka päälle voi ryhtyä lisäilemään erityisaineita riippuen siitä haluaako edistää pitkäikäisyyttään, fyysisiä kykyjään vai henkisiä kykyjään. Henkilökohtaisesti en ole kiinnostunut jättimäisten lihasten kasvattamisesta tai mieskunnon kohottamisesta. Pyrin enimmäkseen pitkään elämään, hyvinvointiin ja terveyteen. Antioksidantit ovat siis tärkein lisäys pohjan päälle. Tietysti jos olisi rajattomasti varallisuutta, niin voisi hankkia unelmapinon nootropiineja, mutta kun laskutkin pitää maksaa.

Mitä sitten syön? Nämä tuntuvat parhailta tällä hetkellä:

Multivita Plus – ihan perussettiä. Twinlabin Daily One voisi olla parempaakin, kunhan saisi multivitat syötyä loppuun.
Bio-Qinon Q10 – pieniä energiapommeja.
Omegat – jos Aira Samulin sanoo, että se on kovaa kamaa, silloin se on kovaa kamaa.
Vitamar – lisää omega-kolmosta.
Bio-Carnosin – Tohtori Tolosen karnosiinia söisi Tohtori Doomikin.
Karnitiini – Melkein kuin karnosiini, mutta ei sinne päinkään.

Teen niin, että lisään yhden aineen kerrallaan ja seuraan tapahtuuko mitään erityistä muutosta. Aloitin omegoilla, sitten lisäsin karnosiinin ja niin edelleen. Seuraavana lisäysvuorossa on alfalipoiini. Yleensä teen niin, että katson mitä pakkauksessa sanotaan ja mitä LEF sanoo, ja valitsen sopivan määrän näiden kahden väliltä. Otan siis käytännössä enemmän kuin pakkauksessa suositellaan. Vaikutukset alkaa huomaamaan vasta muutaman viikon käytön jälkeen, tai saattaa mennä pari kuukauttakin. Mitä pidempään käyttää, sen paremmalta näyttää. (Ehdotuksia otetaan vastaan).

Ginkgo bilobasta tulee lämmin ja jotenkin selkeän objektiivinen olo. Sopii näin talvikäyttöön. Vihreää teetä juon myös silloin tällöin (Drokk, sitä rooibosia pitäisi joskus lähteä ihan varta vasten kaupasta hakemaan). Aspiriinia olen ajatellut ryhtyä ottamaan "puoli-tablettia-silloin-tällöin" –vauhdilla. Melatoniinia voisin ryhtyä ottamaan sitten kun täytän 30, mutta sitä saa Suomessa vain reseptillä (ei, ei tässäkään rajoituksessa ole mitään järkeä. Hyödylliset aineet kielletään ja haitallisia saa kassan vierestä kuin karkkiautomaatista. Sairas maailma). Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ja tehokkaampia anti-ikääntymisravinteita alan käyttämään. [Vilkaiskaa tunnollisesti kapseleitaan ottavaa eläkeläispariskuntaa: Paul’s Regimen, Kitty’s Regimen.]

Yleensä ottaen elämä on parantanut selkeästi pillereiden avulla ja suunta on koko ajan ylöspäin. Olo on energinen ja mieliala on korkealla koko ajan. Keskittymiskyky on paljon parempi, reaktiot tuntuvat nopeammilta ja keuhkot tuntuvat kevyemmiltä. Muistikuvatkin näyttävät tarkemmilta. Joskus ennen tuntui siltä, että keho toimii minua vastaan, mutta nykyään raajat ovat tiukasti ojennuksessa. Keho ei vastustele yhtään, kun mieli käskee että ”Heti ylös sängystä”. Sängystä puheenollen seksihalut ovat vähentyneet olemattomiksi, mutta se johtunee enemmän ruokavalion hitaasta luisumisesta CRONin suuntaan (tästä varmaan lisää myöhemmin).

Kaikki aineet ovat vaarallisia, jos niitä syö liikaa. Täytyy muistaa ottaa huomioon mitä haittaa on siitä, jos EI syö mitään lisäaineita. Ei mitään uskallettu, ei mitään voitettu. Se jaksaa aina ihmetyttää, miten ihmiset voivat jatkuvasti rassata autoaan tai tietokonettaan, mutta eivät pidä minkäänlaista huolta omasta kropastaan. Firefox päivitetään tietokoneeseen heti, mutta ruokavalio pysyy Explorerina vuodesta toiseen. Välillä vielä ladataan tahallaan viruksia sisään, että varmasti menisi kone sekaisin.

Ja täytyypä vielä muistuttaa: pillerit ovat old-skoolia. Todella tehokasta olisi hoitaa keho kuntoon geenimuuntelulla ja nanoteknologialla tällaisen näpertelyn sijaan.


Linkkejä (samoja vanhoja)
The Owner’s Manual for The Human Body (PDF) – Ihmiskehon käyttöohjeet. Tästä on hyvä aloittaa.
Top 12 Most Important Supplements ja Top Ten Life Extension Drugs – Jos haluaa pidentää elämäänsä, näillä voi jatkaa. Lisäksi on tietysti CR-dieetti.
Supplements ja Nootropics & Brain Enhancers – Immortality Instituten lisäainefoorumit.
LEF Forum – Life Extension Foundationin foorumi.


If we change our lifestyle and start exercising more, stop eating fast foods, junk foods, processed foods, excessive sugar and salt, and eat four to six small meals a day using only certified organic fruits and vegetables, and only free-range beef and poultry then we may not need a dietary supplement. But, most of us live in the REAL WORLD not an IDEAL WORLD and probably don't have the time, money or desire to prepare and eat four to six nutritious meals every day. So, we take a high quality dietary supplement (this means micronutrients taken in addition to your meals) to insure we are receiving optimum nutrition...the key here is OPTIMUM versus adequate! An ounce of prevention is worth a pound of cure!
--
Most of the general population fits into the first category - survival. For example, people today still believe that the USRDA (United States Recommended Daily Allowance) is an upper or optimal limit for nutrition. This is not true. The USRDA is based upon the minimum amount of a nutrient needed for survival! For example, the USRDA for Vitamin C is 75mg. This amount is actually the minimum amount needed (with a margin for error built in) to avoid scurvy. Scurvy is a disease caused by a deficiency of Vitamin C. And you know what? It's working! How many people do you know suffer from scurvy? The problem is that 75 milligrams is not the optimum amount for good health.

- Are Nutritional Supplements Really Important?

Ei kommentteja: