22.9.05

Kuluttajanoikeudettomuuslaista

Noin 600 suomalaista artistia allekirjoitti vetoomuksen uuden typerän tekijänoikeuslain puolesta. Suurin osa ei varmaan ymmärtänyt millaiseen älyttömyyteen pisti nimensä.

Vesapai kirjoittaa: Mutta hyvät vetoomuksen allekirjoittaneet artistit - olen vähän pettynyt. CMX, YUP, Tuomari, Kauko; yhtäkään lauluanne en ole verkosta varastanut, rahalla niistä olen maksanut, kiikuttanut pennoset levykauppaan jo vuosien ajan. Käynyt teitä kuuntelemassa keikoilla, viihtynyt. Olen ollut luottamuksenne arvoinen. Ja nytkö implikoitte, että olen se paha jätkä? Tiedättekö edes minkä takana seisotte? Haluatteko oikeasti, että levyjä voi kuunnella vain Windowsilla ja siitä voi tehdä kolme huonolaatuista kopiota kannettaviin soittimiin?

Merten tiivistää: Pitäkää tunkkinne, minä kuuntelen mielummin hiljaisuutta.

Täältä siis löytyy lista artisteista, joiden levyjä ei kannata enää ostaa. Itse asiassa en huomannut listalla yhtään artistia, jonka levyjä olisin itse ostanut menneiden noin viiden vuoden aikana. Onhan siellä vanhoja tuttuja kuten YUP, CMX ja Röyhkä, mutta eivät hekään ole tehneet vuosikausiin mitään ostettavan arvoista. Levyjen ostamisen sijaan voi harjoittaa proxypoweria ja lahjoittaa rahaa EFFIlle.

Oikeastaan ainoa suomalainen bändi, jota kuuntelen nykyään, on Absoluuttinen Nollapiste - ja heidän nimiään ei listoilta onneksi löytynyt, joten uusi levy pysyy ostoslistalla.

Kuunnelkaa parempaa musiikkia. Uutta, tuoretta ja musiikin tekemisen ilosta tehtyä musiikkia (tai vanhoja klassikoita) kuuntelee aina mieluummin kuin ns. "vientituotteita".

Last.fm - Listaa suosikkimusaasi ja kuuntele mitä ohjelma ehdottaa.
Pandora - Löydä uutta suosikkimusaa. 10 tuntia ilmaista kuunneltavaa.
Magnatune - Uutta musiikkia mainstreamin ulkopuolelta. Kaiken keskinkertaisuuden seasta löytyy usein iloisia yllätyksiä.
Mperia - Lisää uutta musaa.
Mikseri - Uutta suomalaista musaa.


PS: Kannattaa myös käydä allekirjoittamassa vetoomus teletietojen tallennusvelvollisuutta vastaan.

Euroopan komissio ja jäsenvaltioiden ministerineuvosto vaativat pidettäväksi kirjaa kaikkien 450 miljoonan eurooppalaisen puhelimen ja Internetin käytöstä. Jos tämä suunnitelma huolestuttaa, allekirjoita tämä vetoomus.


Lisäys 25.9.
Niinpä tietysti, myös A. W. Yrjänän nimi tekijänoikeuslain puoltajissa oli väärennetty. Seuraavaksi odotamme kommenttia YUP:lta.

Ei kommentteja: