16.9.05

Kamera on enemmän

Äsken alkoi satamaan lunta. Yllättääkö tämä odottamaton käänne taas ihmiset? Viime vuonna näin ensilumen 8.10. Mutta olin silloin etelämpänä.


Japanilaiset ovat kehittäneet pikaskannerisoftan kännykkään.

Using the new software with a 1-megapixel camera held at least 20centimetres away, an A4 sized page takes about 3 to 5 seconds to scan. This produces between 21 and 35 images which the software merges together to extract the text and record any images.

Uudet kirjat ja lehdet päätyvät verkkoon nykyään nopeasti, kun lukijat marssivat kauppaan, ottavat digikuvia sivuista lehteä selatessaan ja marssivat ulos. Eikä yksi lukija välttämättä ota kuin yhden kuvan tietystä sivusta, kun ennen kauppaan menoa on sovittu mistä sivusta kukin ottaa kuvan. Myöhemmin kuvat vain yhdistetään ja näin on uusin X-Men verkossa. Mutta en nyt mene tekijänoikeusasioihin. Halusin kirjoittaa jotain siitä, miten kamera on muuttunut pelkästä lomakuvausvälineestä arkiseksi askarteluksi kuten kännykkä. Ennen filmikameroita oli yksi joka kodissa kuten kotipuhelimiakin, mutta nykyään jokaisella on oma. Sama tulee käymään kotivideokameralle, kotivideoille, kotitelevisiolle, kotivideotykille, kotitietokoneelle, kotitulostimelle, kotikopiokoneelle, koko kotimediakeskukselle. Graffititaiteilijat heijastavat seinille hahmotelmia kännykkävideotykistään.

Käytän itse valokuvamuistiani siten, että otan kuvia lehtien sivuista ja luen niitä myöhemmin kameran pikkunäytöltä. Pidän myös aina kamerassani kuvia CD-levykokoelmastani ja kirjahyllystäni, jotta voin tarkistaa mitä teoksia minulla on hyllyssä tai mitä sukulaiset ovat ottaneet lainaan tietämättäni. Samoin kamerassa on kuva kalenterista, jotta voin aina tarkistaa mikä päivä on meneillään; kun teen merkintöjä paperikalenteriin, otan siitä aina uuden kuvan. Otan kuvia kaappieni sisällöstä ja kämpästäni siltä varalta, että jos käy esim. varkaita, näen valokuvia vertaamalla mitä tavaroita on viety tai jos lehtikasaa pöydällä on siirretty 5 senttiä oikealle. Joskus otan kuvia laskuista, jotta muistaisin tilinumerot. Kun leikkasin hiukseni, tarkistin kameralla tuliko takatukasta tarpeeksi mauton. Kun täytyi muistaa mitä kaikkia piuhoja tietokoneen perästä löytyy, otin kuvan niistä. Kun en jaksanut tulostaa karttaa Google Mapsista, otin vain kuvan näytöstä ja kartta oli muistissa.

Tässä on kuva PocketModin morsemerkkisivusta.

Ei kommentteja: