17.8.06

Transvision, päivä 1

TV06 Kiinnostavimmat puhujat olivat odotetusti Nick Bostrom ja Aubrey de Grey. Timo Airaksisen puheen jälkeen syntyi mielenkiintoista keskustelua siitä, tarvitaanko kehoa tunteiden tuntemiseen. Bruce Lloydista en saanut oikein mitään irti. Riccardo Campa kertoi aika elävästi Italian tilanteesta. Helsingin Sanomissa oli lyhyt juttu Transvisionista, joten paikalle tuli ilmaisille luennoille extraihmisiä luultavasti sen saattelemana. Cordeiron ja Hughesin puheet jäivät minulta valitettavasti näkemättä, mutta ne olivatkin enemmän aihetta tuntemattomille tarkoitettuja transhumanismi-introja.

Tämä oli basic-päivä, huomenna on hieman vauhdikkaampaa käytäntöä ja lauantaina siirrytään sitten kovaan kamaan. Päivän luentojen esitysgrafiikat saatavissa täältä (PPT tai PDF)


Muutamia satunnaisia ajatuksia ja muistiinmerkintöjä päivän ajalta:

* Meillä on korvissamme läppämäiset "korvatulpat", mutta ne eivät toimi. Yksinkertainen modifikaatio olisi asentaa sarana-implantti läppään, jotta sen saa pysymään kiinni, kun sen painaa alas.
* Jos ominaisuudesta on hyötyä, miksi evoluutio ei ole tehnyt sellaista? Koska se pyrkii paikalliseen optimiin tai laahaa perässä (laktoosi-intoleranssi). Eikä luonto pysty kasvattamaan meille timanttinanoputkista tehtyjä luita.
* Umpilisäke on juuttunut paikalliseen optimiin: jos se pienenee, se altistaa sairauksille, joten se pysyy vain paikallaan eikä tee mitään.
* Gaucher disease
* 40% auto-onnettomuuksista johtuu uneliaisuudesta, nukkumisen tekeminen vapaaehtoiseksi vähentäisi onnettomuuksia

* La Mettrie, Kaspar Hauser
* Jos kaikki olisivat autisteja/aspergereita ja maailmassa olisi vain yksi perusihminen? I Am Legend, jälleen
* Tarvitaan vain joku minimaalinen samankaltaisuus, että robotin hyväksyy "eläväksi" (Aibo)
* "Kissoilla ei ole tunteita, koska niillä ei ole yhteisöä."
* Tarvitaan enemmän kuin yksi androidi, jos halutaan kehittää androideille androidien välisiä tunteita (eikä ihminen välttämättä ymmärrä androidien tunteita tunteiksi)

* Liian moni ihminen kuolee, koska heillä ei elämänhalua tai päämääriä elämässään.
* Teknologia stressaa, jos se ei toimi - liika stressi ei ole hyväksi terveydelle - tarvitaan toimivampaa teknologiaa - ihminen on kone, joten ihmiskehon toimimattomuus stressaa - ihmiskeho on vaaraksi terveydelle
* USA:ssa uskonto on ihmisille neljänneksi tärkeintä, Ranskassa uskonto on tärkeydessä sijalla 52.

* Aubrey de Grey määrittelee itsensä mieluummin "huxleylaiseksi" transhumanistiksi kuin "morelaiseksi" transhumanistiksi
* Ihmiset ajattelevat, että ikääntymisen pysäyttäminen on vaikeampaa kuin ikääntymisen hidastaminen, mutta joskus on helpompaa vain tukkia koko reikä kuin äyskäröidä jatkuvasti vettä pois veneestä.
* Jos ei puhuta lainkaan elämän pidentämisen aikaskaaloista, ihmisistä tulee liian pessimistisiä
* Ikääntyminen on "muutosta", joten luddiittien pitäisi vastustaa ikääntymistä
* Uskovaisten pitäisi kannattaa ikääntymisen poistamista, koska jos "taivaassa" ei ikäännytä, ikääntymisessä täytyy olla jotain vikaa
* Ihmiset vihaavat ikääntymistä ja kuolemaa niin paljon, että sulkevat ne täysin pois ajatuksistaan selvitäkseen päivästä(?)
* Mitä jos tehdään niin, että keksitään nuorennuslääke, mutta ei anneta sitä kenellekään... ennen kuin sitä on tarpeeksi koko maailman nuorentamiseen? Mitä jos kukaan ei saa juoda puhdasta vettä ennen kuin kaikilla maailman ihmisillä on puhdasta juomavettä?

Ei kommentteja: