27.11.07

Jokainen vastaantulija on potentiaalinen paras kaveri

How Your Creepy Ex-Co-Workers Will Kill Facebook - Cory Doctorow seuraproteesien nykyisistä ongelmista, mutta mietitään myös hieman tulevaisuuden mahdollisuuksia. Apinasfääriin mahtuu noin 150 ihmistä, koska meillä on tällaiseen kaverimäärään sopivat aivot, mutta posthumaanien olentojen kaveripiiriin mahtuu oletettavasti paljon enemmän. Entä jos kaikilla olisi miljardeja kavereita ja kaikki kaverit olisivat suhteellisen mukavia ja tasalaatuisia sen sijaan, että osa olisi mukavuuskäyrän yläpäästä ja osa alapäästä? Entiset koulukiusaajat ja ahdistelijat muuttuisivat kehityksen myötä kunnon kavereiksi, ymmärtäisivät virheensä ja siivoaisivat aktinsa. Ja itse muuttuisi samalla ymmärtäväisemmäksi noita apinasfäärin alapuolella olleita kohtaan, joiden huono käytös johtui vain siitä, ettei heillä ollut aivoissaan tarpeeksi oksitosiinia tai sopivaa empatiaproteesia. Kiusallisten kaunojen ylläpitäminen exiä tai pomoja kohtaan tuntuisi hölmöltä menneisyyden tavalta kuten lasten tapa kerääntyä yhteen ja päättää kiusallaan, ettei leikitä jonkun kanssa.


Masennuslääkkeet saavat madot elämään pidempään

Immune System Reboot Could Treat Autoimmune Disease

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Maanantain (26.11.) Hesarissa oli sivulla B10 pikkujuttu ralliajajalupaus Jari-Matti Latvalasta, joka jutun mukaan käyttää erivärisiä piilolinssejä eri olosuhteissa.

"Käytän [optikon] oppien mukaisesti yleensä kirkkaissa olosuhteissa ruskeita linssejä. Ne suodattavat sinisen värin pois, ja sen takia ääriviivät näkyvät selkeämmin"

"Talvella lumisessa maisemassa keltainen linssi toimii parhaiten"

Lisäksi: pneumaattinen käsi:
http://www.festo.com/INetDomino/coorp_sites/en/1e70ac4a67fcfb11c12572d0004d3d44.htm