8.11.07

Jokelan kouluammuskelijan angstikirjoituksista voisi laittaa muistiin muutaman seikan, joita kirjoituksista mahdollisesti mallia ottavien teinifilosofien kannattaisi miettiä ennen kuin alkavat nähdä niissä jotain järkeä:
  • "Luonnonvalinnan" ottaminen ohjenuoraksi on luovutusasennetta luonnon edessä.
  • "Vahvimmat selviävät" -mantraa toistavat unohtavat sen seikan, että yhteistyötä tekevät yksilöt ovat vahvempia kuin yksinäiset ihmisvihaajat.
  • Kulttuurillinen ja tekninen kehitys ovat tehneet Nietzschen ym. vanhojen filosofien kirjoituksista useimmiten auttamattomasti vanhentuneita yhtä varmasti kuin sähkölamput ovat tehneet kynttilöistä vanhentuneita.
  • Itsemurhapommitus kertoo, ettet osaa pelata.
  • Poseeraaminen pistooli kädessä näyttää 99% varmuudella naurettavalta.
  • Lisäksi: Fake Selfishness

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan listalta vielä puuttunut havainto, että yli-älyksi itseään luonnehtinut ei saanut tulta syttymään (vaikka suunniteltukin oli). Tämä alkeellinen taito on hallittu jo liitukaudelta lähtien :).

Yksityisetsiva kirjoitti...

Ei varmaan ylemmyyskompleksissaan tajunnut ottaa tulitikkuja mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eikä tajunnut kysyä keneltäkään. Kyseessä oli yläaste+lukio, eli varmasti joku "makee"/"kovis" siellä harrasti tuota itsetuhoista pahetta, ja näinollen omasi sytyttimen tai tulitikut. Jos joku hullu ensin ampuisi ihmisiä, ja tulisi sitten "pyytämään" ase kädessä tulitikkuja/sytytintä, niin varmasti joku antaisi. Varsinkin, kun ampuja oli samasta koulusta ja siten tiesi ehkä siitä, kuka polttaa ja keneltä siis kannattaa käydä kysymässä.

Viimeisenä keinona voisi roiskia polttonestettä pistorasiaan tms sähkölaitteeseen, mutta tämäkään ei tullut mieleen.

Itseäni ihmetyttää tässä eniten se, että en ole vielä nähnyt mitään "autenttista" kuvamateriaalia, joka olisi kuvattu esim. kamerakännykällä. Ehkä ihmiset käyttivät kameroitaan puhumiseen/tekstiviestimiseen, tai olivat vain hiljaa ja paikoillaan. Luulisi silti, että joku olisi kuvannut jotakin.

Kaj Sotala (Xuenay) kirjoitti...

Rivinvaihdot eivät muuten näy ainakaan Bloglinesin kautta katseltuna RSS-syötteeseen. Saisiko niitä korjattua?

Yksityisetsiva kirjoitti...

Katson saanko syötteelle jotain tehtyä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jos luonnonvalinnasta ottaa mallia omaan moraaliinsa, niin kannattaisi ehkä lukaista jotain uudempaa ja järjellisempää materiaalia kuin 1800-luvun sosiaalidarwinisteja tai Mein Kampfia.

Käsittääkseni lisääntymiskelpoisimpia ja halutuimpia parittelukumppaneita tapaavat olla ns. "hyvät tyypit", jotka jakavat omastaan, ovat sosiaalisia ja tekevät yhteistyötä muiden kanssa. Eivät suinkaan omaan erinomaisuuteensa rakastuneet vihankylväjät.

Lopputulos kertoo totuuden: karsija karsi itsensä pois lisääntymispopulaatiosta, eikä koskaan lisäänny. Ja luonnonvalinnassa ratkaisee nimenomaan lisääntymiskyky eikä tappamiskyky.