2.12.07

10 Reasons I'd Rather Marry a Robot

PopSci: The MegaGoods Roundup - Kuluneen vuoden vekottimet.

USA otti askeleen kohti Fahrenheit 451 -yhteiskuntaa
"Fahrenheit 451 on pitkään ollut yksi suosikkikirjoistani, mutta en muista, kuinka Bradbury onnistui selittämään lukijalle sen, miten palomiehet aikoinaan saivat roolinsa kulttuurin vastaisina taistelijoina. Nyt saimme selityksen asialle."

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Vinkki: on tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, jotka yleensä liittyvät elämäntapojen parantamiseen tms. Annetut lupauksen vain jäävät usein toteutumatta, mistä seuraa mielipahaa, sen lisäksi, että mikään ei muutukaan paremmaksi. Näin vuoden viimeisen kuukauden alkaessa voisikin kokeilla aiottuja lupauksia kuukauden ajan. Jos esimerkiksi "kävelen tunnin ajan kolmasti viikossa" olisi unohtunut jo 15. päivä, voisi rauhassa keksiä jonkin toisen lupauksen, tai miettiä, pitäisikö ajatusta toteuttaa päättäväisemmällä asenteella. Mielipahaa ei aiheutuisi, koska mitään lupausta ei olisi annettu eikä siis rikottukaan: huonot ja vaikeat ideat karsiutuisivat pois, ja hyvät mutta vaikeat ajatukset voitaisiin toteuttaa paremmin tietoisina niiden toteuttamisen vaatimasta vaivannäösta. Lisäksi, jos aiottu lupaus osoittautuisikin odotettua helpommaksi toteuttaa, voisi sen rinnalle keksiä jonkin toisen lupauksen, ja kokeilla myös sitä.

Ja jos ja kun "alkushokki" olisi sitten 31.12. jo ehkä takanapäin, ja päivitetty elämäntapa hanskassa, voisi luvata olla tekemättä yhtään mitään, ja tehdä asiat "niin kuin aina ennenkin".