13.9.08

Operaatio projekti

Piraattipuolueen kannattajakorttien keräys on aloitettu. Katso listalta lähin allekirjoituspaikka, mene paikalle ja seuraa ohjeita:

1. Täytä kannattajakortti.
2. ???
3. Profit!

Is That What Love is? The Hostile Wife Phenomenon in Cryonics - Miksi vaimo ei pidä siitä, että mies pitää kryoniikasta? Tähän kaipaisi naisen näkökulmaa.
One high profile cryonicist once said: “You can get another wife, but you can’t get another life.”
Fitbit - Pieni liikesensorilla varustettu langaton laite tarkkailee kaloreita, liikuntaa ja unta. Myynnissä hintaan $99 joskus vuodenvaihteessa.

Gandhi Pills? Psychiatrist Argues for Moral Performance Enhancers - Jos haluaa vähentää "luonnollista" mielialojen vaihteluaan, pitäisikö ihmiselle antaa vapaasti esim. antipsykootteja?

2 kommenttia:

Alari kirjoitti...

Omien havaintojeni mukaan itselläni merkittävin mielialaan vaikuttava asia on verensokerin määrä: asiat vaikuttavat usein ihan erilaisilta ennen ja jälkeen sapuskan. Lisäksi olen kokeillut omega-rasvahapoilla, ja havainnut, että kun otan noin 2000 mg päivässä, on mielialani ja suhtautumisen yleisesti kaikeen positiivisempi ja optimistisempi.

Itse olen suunnitellut (puhtaasti teoriamielessä) kivesimplanttia, joka tarkkailisi sen läpi virtaavan veren eri kemikaalien pitoisuuksia, ja vapauttaisi vereen eri kemikaaleja asetusten mukaisesti. Implantissa olisi säiliöt eri kemikaaleille, langaton tietoliikenneyhteys, virranlähteenä glukoosi-happi-polttokenno, veren kemikaalien pitoisuusmittareita, sekä ohjauslogiikka.

Mieshenkilön toinen kives poistettaisiin ja korvattaisiin tällä implantilla, yhden kiveksen menetys ei haittaa mitään. Implantti olisi kiveksen paikalla siksi, että siinä ei tekniikan tämänhetkisestä alkeellisuudesta johtuen olisi kemikaalien syntetisoimiskoneistoa: halutut kemikaalit valmistettaisiin kehon ulkopuolella laboratoriossa, ja siirrettäisiin sitten implantin säiliöihin. Tätä tarkoitusta varten implantissa olisi luukku/luukut, jonka voisi avata ja sulkea. Luukku olisi ihossa nykyisten bodyart/bodymodifikaatio-"koristeiden" (itse en näitä ymmärrä alkuunkaan, yäk!) tapaan. Kiveksen tilalla implantti sijaitsisi siksi, että siihen menee hyvin verisuonia ja se roikkuu kehon ulkopuolella, eli siihen pääsee helposti käsiksi. Muualle kehoon tällaista on hankalampi asentaa. Lisäksi kives ei ole elintärkeä elin, joten virheiden yms. vaara on pieni.

Lisäksi kivespussin ihopoimut ovat hyvä paikka piilottaa kemikaaliluukut, jotka olisivat varmasti eriskummallisen näköisiä (ikään kuin ne Matrixissa ihmisten kehoissa olleet tietoliikenneportit (tästä voisi kehittää vitsin miesten aivojen sijainnista)).

Toinen mahdollinen paikka implantille olisi toisen munuaisen paikalla. Tässä mallissa implantin läpi virtaisi suurempi määrä verta, eli toiminta olisi tehokkaampaa, ja lisäksi tällaisen mallin voisi asentaa myös naisille. Haittapuoli on se, että implantti olisi kehon sisällä, joten kehon ulkopuolella valmistettujen kemikaalien saaminen implantin säiliöihin on ongelma. Lisäksi munuainen on elintärkeä elin, eli jos jäljelle jäisi vain yksi kappale, voisi sen hajoaminen vaarantaa henkilön hengen. Tässä tapauksessa pitäisi päästä nopeasti länsimaisen tason sairaalaan.

Ongelmana kivesimplantissa puolestaan on se, että kuten olemme hupiohjelmista oppineet, voi tälle alueelle kohdistua iskuja. Isku voisi rikkoa implantin ja saada sen vapauttamaan vääriä kemikaaleja väärinä pitoisuuksina, tai vaikka kaiken kerralla. Lisäksi, jos tälle alueelle kohdistuu isku, voi se osua myös jäljellä olevaan kivekseen, mikä itsessään sattuisi pahasti. Tällöin sattuisi niin maan perhanasti niin ylä- kuin alapäähänkin, kuin myös kaikkeen siltä väliltä.

Jossakin TOS:n jaksossa McCoy pisti vahingossa itseensä huippuannoksen stimulanttia ja meni sekaisin ja karkasi siirtimellä planeetan pinnalle hillumaan, ja muiden piti löytää hänet ja saada tolkkuihinsa. Näin voisi käydä myös henkilölle jonka implantti hajoaa (poislukien tietysti se planeetallekarkaamisjuttu).

Itse hommaisin glukoosin määrää säätelevän implantin, koska olen nälkäisenä kärttyisä, ja en haluaisi olla. Kiveksen kokoiseen tilaan ei vain taida mahtua paljoakaan kemikaaleja.

Tiedemies kirjoitti...

Useimmat hormonit, jotkut kipulääkkeet (esim. fentanyylit) ja aika monet muutkin aineet ovat tehokkaita mikrogrammapitoisuuksina. Eli kyllä kivekseen mahtuisi aika paljon näitä aineita.

Makroravinteita sinne ei toki mahtuisi, mutta miksi tarvitsisi, kun niitä saa syömällä ja niitä voi pitää repussa tai taskussa? Olkoonkin, että glukoosin laittaminen suoneen on paljon nopeampaa.