5.4.09

H For History

Heroiini oli pula-ajan Suomen suosittu superlääke
Heroiini oli pula-ajan superlääke. Sitä sisältäviä lääkkeitä vetivät lapset ja vanhukset. Oli halpoja heroiinipillereitä. Heroiinia sisältänyttä yskänlääke Pulmoa kului paljon, koska tuberkuloosi oli terveysongelma 1950-luvulle asti. -- Muu maailma äimisteli Suomea jo 1930-luvulla. Kansainliitto eli YK:n edeltäjä patisti jäsenvaltioita luopumaan heroiinista, mutta Svinhufvudin Suomi ei suostunut. Lääkintöhallituksen ja Suomen lääkäriliiton mukaan heroiini oli halpa lääke, jonka rajoittaminen ei ollut perusteltua. -- Niinpä sitä sitten käytettiin, kotimaista ja tuontikamaa: Orionin heroiinitableteissa heroiinia oli viisi milligrammaa. Oli ruotsalaisia Adapyrineitä, saksalaisia Diffinesejä ja sveitsiläisiä Hemyphoneja.
--
Oli kieltolaki. Alkoholi oli kiellettyä, esimerkiksi kokaiini ei.

Hemp For Victory - Yhdysvaltojen propagandafilmi 1940-luvulta, jossa ihmisiä kannustetaan kasvattamaan hamppua. Kongressin kirjasto ja USDA kielsivät filmin olemassaolon, mutta kun heille lähetettiin kaksi kopiota, heidän oli myönnettävä tehneensä se.

Why money messes with your mind - Raha linkittyy aivoissa ruokaan. Jos olet taipuvainen ylensyöntiin, hamstraamiseen ja addiktioihin, keräät rahaa kuin rasvakerrosta. Lopuksi kuolet ja lahjoitat testamentissasi kaiken hyväntekeväisyyteen, koska eläessäsi et osannut muuta kuin kerätä.

Top 10 Myths about Sustainability

Top 10 Humanist Community Rules

Blue Mars - Seuraavan sukupolven virtuaalimaailmaksi mainostettu.

Ei kommentteja: