6.2.04

Kehomaailma

Bodyworlds – Gunther Von Hagens on mies, joka muovittaa ruumiita ja esittelee niitä sekä lääketieteen opiskelijoille että tavalliselle rahvaalle. Karun kiehtovaa kehotaidetta, tiedeopetusta ja viihdettä samassa paketissa. Tässä saattaisi olla hyvä rahanlähde myös kryoniikkalaitoksille: päästetään yleisö ihailemaan jäädytettyjä ruumiita vaikkapa kymmenellä eurolla. Opiskelijat puoleen hintaan. Nykyään ainakin Alcorilla saa käydä ihan ilmaiseksi kierroksella, mutta eipä ruumiita säiliöiden läpi taida nähdä.

Englannin neloskanava ja Nick Curwin etsivät Von Hagensin kanssa myös vapaaehtoista, kuolemansairasta ihmistä dokumenttiin Futurehuman, jossa tarkoituksena olisi koota vapaaehtoisen kehosta uusi ja parempi ihminen nykyisen insinööritiedon pohjalta. Uudelleen kootulla ihmisellä pitäisi olla ilmeisesti ainakin enemmän kuin yksi sydän. Muutkin varajärjestelmät kehoon olisivat varmaan hyvä idea. Kehon päivitys tapahtuisi kuitenkin vasta vapaaehtoisen kuoltua, ja uudelleen koottu ruumis laitettaisiin esille Tiedemuseoon. No höh.

Parempi idea olisi tehdä tällainen extreme-muuttumisleikkiohjelma, missä ihmiskeho laitettaisiin reilusti uusiksi vielä koehenkilön eläessä. Ulkokuoren muutokset ovat jo hyvä alku, mutta seuraavaksi täytyy pistää vähintään sisäelimet uuteen järjestykseen ja korvata verisolut respirosyyteillä. Aivojenkin parantelua voisi liittää ohjelmaan ja siinä ohessa asiantuntijat vastaisivat katsojien kysymyksiin elämänpidennystekniikoista.

TV ja elokuvat muokkaavat ihmisten asenteita, luovat tyylisuuntia ja uusia käyttäytymistapoja. Kun katsojat näkevät, kuinka hyvin ihmisen parantelu onnistuu ja millaista hyötyä siitä on, kaikki haluavat mukaan. Eivät ehkä itse ohjelmaan, mutta kirurgien käsiteltäväksi kuitenkin. Kehon muuntelusta ja korjailusta tulee lopulta aina vain kätevämpää ja halvempaa ja muutostekniikat kehittyvät paremmiksi ja paremmiksi. Extreme Makeoverilla on hittiformaatti käsissään, kunhan nyt vain tajuaisivat lähteä laajentamaan perusideaa ja kehittämään sitä kunnolla eteenpäin.

“The futurehuman donor will go down in history, preserved forever as what might have been, if evolution had got us right." – Nick Curwin


Vinkit
Morfologinen vapaus – läntisen naapurimaamme Mr. Transhumanistin eli Anders Sandbergin puhe ihmisen vapaudesta muunnella itseään (ja Andersilla on myös blogi)
Self-Ownership – a core transhuman virtue
MIThril – muodikas tietokoneliivi
Worldvotes – maailmanlaajuinen äänestys USA:n seuraavasta presidentistä
Kaiju Big Battel – showpainia yhdistettynä cosplayhin eli miehet monsteripuvuissa tappelevat ja tuhoavat pienoiskaupunkeja. Nerokasta.
Jongleeraus ja muut opitut taidot muuttavat aivojen rakennetta. Täytyypä kaivaa tennispallot kaapista ja yrittää saada se neljäskin pallo pysymään ilmassa.

Sata syytä erota kirkosta – äänestä jaloillasi!

Ei kommentteja: