20.3.04

Uutisia eturintamalta

Robo-olympialaiset käydään San Franciscossa tänä viikonloppuna. Mukana on kaikenkokoisia ja -näköisiä robotteja 11 eri maasta. Kyllähän näitä pikkubotteja mieluummin seuraa kuin ihmisten juoksemista, mutta mielenkiintoisinta olisi nähdä tavalliset ihmiset, geeniparannellut ihmiset, kyborgi-ihmiset ja robotit samoissa kisoissa (ja monimutkaisemmissa lajeissa, vaikkapa Airsoft-sodassa).

Pienet nanohissit ovat tällä hetkellä kaikkein monimutkaisimpia ihmisen rakentamia nanokoneita. Chris Phoenix kommentoi: ”While some theorists are still saying we can't treat molecules as machines, other scientists are already doing it.”

Australialainen kryoniikka-aktivisti Philip Rhoades on rakentanut oman maanalaisen jäädytyspisteensä.

Jos minulla olisi ajokortti ja olisin ostamassa uutta maakulkuneuvoa, ostaisin varmaan Toyota Priusin.

Mel Gibsonin Jeesus-leffan ristiinnaulitsemiskohtauksessa käytettiin kuulemma robottijeesusta ja ohjaaja itse ohjasi sitä kaukosäätimellä. Tähän voi lainata vain Survival Arts-blogin 17. päivän lainausta:

In order to slay Jesus, I agree you’d need at least a +5 weapon, possibly a messiah-bane weapon. I don’t know if the weapon should be blessed, as it’s kind of hard to guess what Jesus’ alignment is from the bible. Probably chaotic, as on one page he’s telling us that God loves us, and on another he’s telling us that God will cast us into a lake of fire, and he came to earth to break up families. Good or evil? I can’t say, as he does heal the blind, and try to help the cripples, but he does it only for the glory of God (Lawful Evil, if I ever I’ve seen one.) -- Diane Duncan

Lisäys: robottijeesuskin on oikeasti pelkkä myytti.


Tieteen Kuvalehden tämän viikon gallup: Minkä uskot olevan ihmisten keskimääräinen elinikä 100 vuoden kuluttua? Tällä hetkellä suurin osa on sitä mieltä, että 90 vuotta olisi lähimpänä oikeaa. Vastausvaihtoehdot vain päättyvät 150 vuoden kohdalle.

Impact Labin samankaltainen gallup: What will the average life expectancy be in 2050? Vastaukset ovat samoilla linjoilla, 90 vuoden ikä on vahvoilla. Tässä gallupissa on kuitenkin mukana myös ”yli 150 vuotta” -vaihtoehto ja siinä näkyy pieni hyppäys äänissä. Näyttäisi siltä, että suurin osa ihmisistä odottaa elävänsä noin 90 vuotta ja maagista lukua 150 kohti mentäessä toiveikkuus eliniästä vähenee. Sen jälkeen kuitenkin odotukset kääntyvät taas nousuun.

Ehkä tästä voisi varovaisesti päätellä, että ihmisten suhtautuminen eliniän pidentämiseen on kaksijakoinen: jos elinikä ei pitene keinotekoisesti, elämme nykykeinoilla kuitenkin 90 vuotta - mutta jos elinikää onnistutaan pidentämään uusilla teknologioilla, pidentämistä ei taatusti lopeteta sadassaviidessäkympissä vaan mennään reippaasti sen ylitse. Vai mikä on teidän tulkintanne? Käykö Impact Labissa vain enemmän transhumanisteja äänestämässä?

Ei kommentteja: