13.10.04

Liian seksikäs kuolemaan

What would radical longevity mean? – Jamais Cascio pohtii pitkää elämää Worldchanging-blogissa.

What about relationships? While many marriages end in divorce, not all do. What does "til death do we part" mean when death may be centuries off? Can you imagine being with your current partner for another fifty years? Hundred years? Three hundred years? What if one of you wants the treatment and the other doesn't?

Minulle tällaisetkin kysymykset ovat melko merkityksettömiä, koska en aio hankkia pysyvää suhdetta. Harrastan vain vapaata rakkautta ja väliaikaisia sopimussuhteita.

Katso myös Jamaisin chat-haastattelu The Future of Life-Extension.

Matt Groening: Akbar and Jeff’s Cryonics Hut


Too Lazy To Die - ImmInst.org

Kommentit
Unohdettu Genesis @ 14:32:49 | 2004-10-13|
Onko sinulla erityisiä syitä vieroksua "pysyviä" suhteita (siis muita kuin erityisen hyvä tai huono flaksi)?

ps. Jos eläisin satoja vuosia haluaisin hankkia lapsia 100% varmuudella. Miksi jättäisin kokematta evoluution meihin syväkoodaamat kokemukset ja tunteet jos lasten kasvattaminen ei veisi suurta osaa elinvuosista kuten nyt? Lisäksi pitkäikäisenä minulla olisi ystävinäni (toivottavasti) monta sukupolvea jälkeläisiä, mikä olisi huiman siistiä. Huom, tällainen klaaniutuminen saattaa tulevaisuudessa olla hyvinkin hyödyllistä klaanin jäsenille.

Unohdettu Genesis @ 14:50:17 | 2004-10-13|
Jamaisin sivun kommenttiosastolta:

"Mortality is also a great way of getting rid of assholes, tyrants, and other tiresome people. Some of the extropian types I ran into at SF conventions . . . man, I'd hate to think of them being around forever."

Hehhehheh

Yksityisetsivä @ 15:56:32 | 2004-10-13|
>Onko sinulla erityisiä syitä vieroksua "pysyviä" suhteita (siis
>muita kuin erityisen hyvä tai huono flaksi)?

En minä sitä erityisesti vieroksu, minulla ei vain ole erityisiä syitä ryhtyä pysyvään suhteeseen. Ehkä se turvallisuus voisi olla hyvä syy, mistä kirjoitin joskus puolileikilläni, mutta ei oikeastaan muita. Joskus nuoruudessani kaipasin perinteistä pysyvää suhdetta, mutta taisin kasvaa ulos siitä.

Mutta kuten yleensäkin, en sulje mitään vaihtoehtoja pois. Perinteinen suhde sulkee pois muunlaiset suhteet, kun taas "vaihtoehtoinen suhde" ei sulje pois perinteistä suhdetta. Lisää valinnanvapautta, siitä taas on kyse.

Minä hankin ehkä mieluummin klooneja (tai robottikopioita) itsestäni, ovathan nekin jonkinlaisia jälkeläisiä. Olenko maininnut aikaisemmin unelmaani kloonirockbändistä? Soittaisimme varmasti hyvin yhteen. Jos The Clones -nimeä ei ole varattu, laitan sen bändini nimeksi.

Pidän koko ihmislajia omana klaaninani. Jotain kautta olemme kaikki sukua toisillemme. Tai ehkä meemisukulaisuus riittää, ei minun tarvitse välttämättä geenejäni siirtää eteenpäin. Tuhansien vuosien elinikä on kyllä pitkä aika, että mielipiteet ehtivät siinä muuttua kerran jos kolmannenkin.

>"Mortality is also a great way of getting rid of assholes, >tyrants, and other tiresome people. Some of the extropian >types I ran into at SF conventions . . . man, I'd hate to think of >them being around forever."

Jep, yksi hyvä syy miksi kaikkien tavisten kannattaisi ryhtyä elämän pidentämisen kannattajiksi: ette kai vain anna tällaisen porukan elää ikuisesti?

Ei kommentteja: