11.1.05

Runoutta, ehdottomasti

I’m a modern man, a man for the millennium. Digital and smoke free. A diversified multi-cultural, post-modern deconstruction that is anatomically and ecologically incorrect. I’ve been up linked and downloaded, I’ve been inputted and outsourced, I know the upside of downsizing, I know the downside of upgrading. I’m a high-tech low-life. A cutting edge, state-of-the-art bi-coastal multi-tasker and I can give you a gigabyte in a nanosecond!

I’m new wave, but I’m old school and my inner child is outward bound. I’m a hot-wired, heat seeking, warm-hearted cool customer, voice activated and bio-degradable. I interface with my database, my database is in cyberspace, so I’m interactive, I’m hyperactive and from time to time I’m radioactive.

- George Carlin


I like to think
(right now, please!)
of a cybernetic forest
filled with pines and electronics
where deer stroll peacefully
past computers
as if they were flowers
with spinning blossoms.

- Richard Brautigan, All Watched Over by Machines of Loving Grace


If I had a hammer
I'd hammer in the morning
I'd hammer in the evening
All over this land
I'd hammer out danger
I'd hammer out a warning
I'd hammer out love between my brothers and my sisters
All over this land

- If I Had a Hammer


Kommentit

Lennart @ 13:43:14 | 2005-01-13|
Tyhmää tuo "cutting edge" -ihailu. Teknologia joka ei ole levinnyt on yleensä epäkypsää teknologiaa. Minusta olennaisempaa transhumanismia on koko ajan miettiä tekniikkaa ja sen mahdollisuuksia uudelleen ja hankkia olennaiset jutut. Pidän itseäni transhumanistina, ja ainoat kodin viihde-esineeni ovat radio ja nokkahuilu. Jos kahvinkeitintä ei lasketa.

(Ai miksi radio? Luotan, että jos minun ja asiantuntijoiden musiikkimaku menee ristiin, minä olen todennäköisesti väärässä. Musiikkiin ei kyllästy kun päättää tykätä kaikesta mitä toosa soittaa. Aikaisemmin kuuntelin vain "hyvää" suosikkimusiikkiani ja kyllästyin siihen niin, että heitin koko paskan divariin mikä kelpasi ja loput roskikseen.)

Tämä on tarkoituksellista. Haluan keskittyä kotonani kaikessa rauhassa, niin voin sitten kirjastossa tai muualla informaatiolähteen äärellä heittäytyä täysillä ottamaan dataa sisääni ja nauttimaan nykyajan ihmeistä. Tiedän, että kotona voin sitten ajan kanssa pureksia ja piirrellä ajatukseni ja johtopäätökseni lyijykynällä paperilehtiöön.

Yksityisetsivä @ 21:47:00 | 2005-01-13|
Epäkypsä teknologia ei kypsy, jos kukaan ei sitä käytä. Joskus lyijykynäkin oli uusinta tekniikkaa ja kaikki muut käyttivät sulkakyniä. Ellei olisi löytynyt niitä innokkaita alkulyijykynien käyttäjiä ja kehittäjiä, lyijykynämies olisi saattanut tympääntyä, heittää suunnitelmat roskiin ja tyytyä kirjoittamaan sulkakynillä.
Ei pidä katsoa sitä mitä se on nyt; täytyy yrittää nähdä se, mitä siitä voi tulla ja auttaa sitä saavuttamaan täysi potentiaalinsa. En ole innostunut "cutting edgestä" siksi, että se on "cutting edge" - olen innostunut siksi, että näen sen ajan, jolloin se saattaa olla ihan normaalia rutiinia.

Miksi heitit hyvät levyt roskiin, jos kerran olit päättänyt pitää kaikesta musiikista? Vai oliko päätöksesi, että pidät kaikesta musiikista, paitsi siitä mistä ennen pidit? Pidätkö myös "cutting edge"-musiikkia tyhmänä?

Minulla on aina takintaskussani pieni matkaradio, vaikka kuuntelen sitä erittäin harvoin. Se on kuitenkin hyvä olla mukana, jos joskus tekee mieli kuunnella. Toisessa taskussa on digikamera, jos joskus tekee mieli ottaa kuvia. On mukavaa pitää paljon vaihtoehtoja heti käden ulottuvilla.

On myös mukavaa, että voin kirjoitella ajatuksiani rauhassa näppäimistön välityksellä ruudulle. En näe mitään suurta eroa kynän ja paperin tai tietokoneen välillä, käytän molempia samaan.

Mutta kukin tavallaan

Anonyymi @ 16:44:30 | 2005-01-14|
Katsokaapas, mitä Helsingin yliopistossa voi opiskella:
http://www.helsinki.fi/filosofia/k2005/Airaksinen.htm

Yksityisetsivä @ 19:29:18 | 2005-01-14|
"Ihmiskeskeinen keskihakuinen tekniikka" ja "Objektikeskeinen keskipakoinen tekniikka" kuulostavat hauskalta. Vähän kuin taistelulajia opettelisi.

"Käytä objektikeskeistä keskipakoista tekniikkaa!"
"Ei, Karate Kid, tee kurkipotku!"

Ei kommentteja: