14.4.06

Keltahampaat

Mietiskelin ideaa hampaiden värjäyksestä. Miksi ihmiset haluavat vain valkaista hampaansa? Onhan niitä muitakin värejä olemassa. Hampaat voisi sinistää tai punaistaa. Tai tehdä jokaisesta hampaasta eri värisen.

Hopparit laittavat irroitettavia kultahampaita ja mentawai-naiset viilaavat hampaansa teräviksi. Ehkä värjäys olisi uusi markkinarako. Tehdään yksivärisistä hampaista niin sanotusti "synteettinen sairaus", jotta hampaiden värjäykseen keskittyneet yhtiöt voivat tehdä lisää voittoa. Aloitetaan uusi hammasmuoti ja kerätään trendien perässä juoksevilta rahat pois. Hammasmaalareista tulee uusi taiteilijakilta.

Yksiväriset hampaat ovat selvästi ongelma, joka täytyy parantaa suuremmalla värivalikoimalla. Vaikka en koskaan tahtoisikaan värjätä hampaitani sateenkaareksi, olisi mukava tietää, että sellainenkin vaihtoehto on olemassa. Ehkä voisin ottaa metalliväreillä maalatut vampyyrihampaat.

Ennen likaiseksi värjäytyneet kahvihampaat kertoivat huonosta hoidosta ja huonoista elämäntavoista. Tekniikan kehittyessä minkä tahansa väriset hampaat voivat olla terveet ja hyvin hoidetut, joten värikäs hammasrivi muuttuukin persoonalliseksi esteettiseksi valinnaksi.

Samoin kuin vaikkapa ylipainoisuuden kohdalla. Nykyään lihavuus kertoo huonosta terveydestä, mutta kun tulevaisuudessa oman massansa määrän voi valita vapaasti, läskiys muuttuu taiteelliseksi statementiksi. Joulupukkia esittävä setä voi olla lihava kerran vuodessa ja atleettinen kaikkina muina päivinä.

Ei kommentteja: