22.8.08

Rosettan kiekko

Very Long-Term Backup - Prototyyppi modernista Rosettan kivestä eli Rosetta Diskistä on valmis kahdeksan vuoden kokoamistyön jälkeen. Lasipallon suojassa on puhtaasta titaanista ja puhtaasta nikkelistä valmistettu levy, johon on kirjailtu 13500 sivua tekstiä kaikilla maailman kielillä. Teksti alkaa silmin luettavana, mutta pienenee äkkiä nanotasolle asti, jolloin lukemiseen tarvitsee mikroskooppia.

Unet ovat todellisuutta negatiivisempia, sanoo tutkimus. Itse kyllä koen painajaisetkin yleensä positiivisina kokemuksina (hei, ilmainen kauhuleffa!), mutta näen niitä harmittavan harvoin. Niille, joita painajaiset vaivaavat, unista voisi tehdä positiivisempia. Onko yöllisistä kauhumaailmoista mitään hyötyä? Jos on, pitäisi sama hyöty saada irti mukavamminkin kuin painajaisilla. Jos on ihan pakko hallusinoida kolmannes elämästään, niin pitäisi hallusinaatioihin uhratun ajan olla mahdollisimman viihdyttävää eikä huonoja trippejä kerta toisensa jälkeen.

Michael Phelps on mutantti, jonka keho soveltuu harvinaisen hyvin uimiseen, samoin kuin esimerkiksi Kim Peekin aivot sopivat harvinaisen hyvin muistamiseen. Molemmat ovat (luultavasti) syntyneet luonnollisen geeniloton tuloksena, eivät suunnitellun geenimuuntelun tuloksena, mutta periaatteessa sillä ei pitäisi olla merkitystä. Jos hyväksyy luonnolliset mutantit, silloin pitäisi hyväksyä myös keinotekoiset mutantit.

Eclipse Phase - Uusi transhumanistinen roolipeli. Muista myös Transhuman Space.
Your mind is software. Program it.
Your body is a shell. Change it.
Death is a disease. Cure it.
Extinction is approaching. Fight it.


Ei kommentteja: