8.1.09

Rakkaus ja kuolema

Love spray being developed by scientists - Jos kemiat pelaavat, se voi olla keinotekoista kemiaa. Tähän liittyy myös se, että ehkäisypilleri voi muuttaa naisten miesmakua. Ei kannata luottaa omiin tunteisiinsa liikaa. Parempi olisi kenties etsiä juuri sopiva tyyppi ja muuttaa tunteensa sellaisiksi, että ne kohdistuvat sopivaan tyyppiin. Sokea parinvalinta on aivan nurinkurista, tietoisesti suunniteltua sen pitäisi olla.

We have the technology to rebuild ourselves
Far-fetched as it may seem now, what if cosmetic surgery was to one day extend to replacing perfectly good arms and legs with more beautiful or powerful ones in the hope of producing another Michael Phelps or Victoria's Secret model? "Then we will have to evolve as a society a new morality, new ethics and codes of conduct, won't we?" says Gow.
Eilen tuli kolmoselta dokumentti Hyvä kuolema, jossa vaikeasti sairas mies meni sveitsiin Dignitakselle tekemään avustetun itsemurhan (hinnat alkaen 4000€). Jos minä olisin vakavasti sairas, suuntaisin kohti Alcoria enkä Dignitasta. Ja mehän olemme kaikki vakavasti sairaita, koska meillä on sairaus nimeltä vanheneminen, joten jokaisella on hyvä syy pohtia asiaa.

Sveitsi olisi hyvä maa perustaa eurooppalainen kryoniikkapalvelu, koska siellä saa lain mukaan kylmäsäilöä elävänkin ihmisen. Mutta Dignitaksen kanssa voisi myös tehdä yhteistyötä: potilaalle annetaan nukutuspiikki ja kryoniikkatiimi odottaa valmiina sängyn vieressä. Jos esim. lakia aletaan tulkita siten, että ihmisen kylmäsäilöminen vertautuu eutanasiaan.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

"Sokea parinvalinta on aivan nurinkurista, tietoisesti suunniteltua sen pitäisi olla."

Tätä mieltä ovat nykyään myös miljoonat kiinalaiset ja muslimit. Euroopan sivistysvaltioissakin järjestetyt järkiavioliitot olivat yleinen käytäntö vain joitakin vuosikymmeniä sitten.
Toisaalta meistä jokainen on vain pieni informaatiosuodatin miljoonia vuosia vanhan apinan harteilla, se kyllä osaa valita lisääntymiskumppanin ilman meidän tietoisuuttamme.

Alcoria pidetään jonkin sortin uskontona. Mahdollisesti se, että suunnitellaan käytettäväksi teknologiaa, jota ei vielä ole, on monille liikaa.
Esimerkiksi ylistetty huippuälykkö Daniel Tammet kritisoi kryoniikkaa joskus juuri siitä, ettei ole olemassa mitään keinoa palauttaa jäätynyttä kalmoa henkiin. Itse en ole yhtä älykäs kuin Tammet, mutta tiedän kuitenkin etteivät savant-autistit ole tunnettuja mielikuvituksellisuudestaan ja kyvystään tulla toimeen epävarmuuden ja hallitsemattomien riskien kanssa.

Asiasta viinipulloon. Tiesitkö, että Suomen luontaistuotekauppoihin on tullut resveratroli-valmisteita?

Yksityisetsiva kirjoitti...

"Tätä mieltä ovat nykyään myös miljoonat kiinalaiset ja muslimit. Euroopan sivistysvaltioissakin järjestetyt järkiavioliitot olivat yleinen käytäntö vain joitakin vuosikymmeniä sitten."

Olisi pitänyt lisätä sana "itse", koska tarkoitin itselle tietoisesti suunniteltua. En jonkun muun suunnittelemaa pakkoavioliittoa.

Alcoria pidetään jonkin sortin uskontona. Mahdollisesti se, että suunnitellaan käytettäväksi teknologiaa, jota ei vielä ole, on monille liikaa.

Tuolla kriteerillä voisi sanoa uskonnoksi vaikka avaruushissiä tai Marsiin lähetettävien robottilaumojen suunnittelua. Daniel Tammet on uskovainen ja uskovaisilla on tapana julistaa oman vakaumuksensa vastaiset näkökulmat herkästi uskonnoiksi ikään kuin tämä julistus heti alentaisi niiden arvoa (mikä on aika ironista).

Tiesitkö, että Suomen luontaistuotekauppoihin on tullut resveratroli-valmisteita?

Resverasor-kapseleista olen tietoinen, mutta ne kyllä sisältävät turhan vähän resveratrolia.