29.7.09

Muistilinkkejä

Teaching Robots the Rules of War - Robotti ei menetä malttiaan, ei pelkää uhrautua, ei ammuskele siviilejä puolinukuksissa eikä kiduta sotavankeja huvikseen.
“My research hypothesis is that intelligent robots can behave more ethically in the battlefield than humans currently can,” says Dr. Arkin. “That’s the case I make.”

Education and Learning: Still in the Middle Ages - Niin, miksi esimerkiksi (pääsy)kokeissa käytetään edelleen lyijykynää ja pyyhekumia? Keskiaikaista touhua, modernit ihmiset käyttäisivät näppäimistöä ja tekstinkäsittelyohjelmaa.
This suggests that science has yet to be applied, or at least successfully applied, to learning. Everywhere we have applied the scientific method, the last few centuries have brought radical changes… And learning stays comparatively still.

1 kommentti:

nawitus kirjoitti...

(Luonnontieteen) pääsykokeissa ei voi käyttää tietokoneita sen takia, ettei opiskelijoille ole opeteltu notaation kirjoittamista esim LaTeX:lla, ja se on joka tapauksessa paljon hitaampaa kuin käsin kirjoittaminen. Toisekseen, se vaatisi joka opiskelijalle tietokoneen, joka vaatii ylläpitoa, on kallis (koska se pitää uusia väliajoin)[tosin jotkut yliopistot jo tietääkseni tarjoavat ilmaisen kannettava].

Opetusta on toki hyvä uudistaa, mutta ei uudistusta uudistuksen takia heittämällä teknologiaa sinne minne se ei sovi.