25.1.04

Edistystä näkyvissä

The Timeship Building on suunnitteluasteella oleva valtava kryoniikkahotelli 10 000 ihmiselle ja siinä ohessa arvokkaille DNA-näytteille. Hieman kuin Fort Knox, jossa säilytetään kultaharkkojen sijaan pakastettuja ruumiita. Futuristisen tyylikkääseen arkkitehtuuriin on otettu selvästi vaikutteita myös itämaisista temppeleistä. Hankkeen takana on Saul Kent, Life Extension Foundationin johtaja. Rakentamisen pitäisi alkaa 2004-2005.

Polio voidaan ehkä saada hävitettyä maailmasta lopullisesti tämän vuoden aikana. Se vasta olisi loistava juttu. Vuonna 1998 oli 350 000 poliotapausta, viime vuonna enää 700 koko maailmassa. Ensi vuonna luku on kenties tasan 0, jos rokotusohjelma hoidetaan tänä vuonna mallikkaasti. Täytyypä antaa puheenvuoro Jonas Salkille (1914-1995), alkuperäisen poliorokotteen keksijälle: “If humankind would accept and acknowledge this responsibility and become creatively engaged in the process of evolution, consciously as well as unconsciously, a new reality would emerge, and a new age could be born.”


Linkkivinkit
@home – lataa pieniä ohjelmia koneellesi pyörimään, niin olet mukana edistämässä tieteellistä tutkimusta. SETI@home lienee projekteista tunnetuin, mutta kannattaa ehkä valita mieluummin vaikkapa Folding@home, joka tutkii proteiinien laskostumista ja tuottaa todennäköisemmin tuloksia. Toinen hyvä valinta on FightAIDS@home, jonka avulla edistät AIDS-tutkimusta ja olet mukana hävittämässä tätäkin vitsausta maailmasta lopullisesti.
Ishkur’s Guide to Electronic Music – sähkömusiikin asiantuntijaksi yhdessä illassa. Vanha videopelimusiikki on minun suosikkigenreni.

Coming together is a beginning;
keeping together is progress;
working together is success.

- Henry Ford

Ei kommentteja: