7.7.08

Harvoin Kysyttyjä Kysymyksiä

Mitä olet aina halunnut tietää transhumanismista, mutta et ole kehdannut kysyä? Estääkö sosiaalinen intuitio sinua kysymystä jotakin? Kaipaatko selvennystä johonkin pikkuseikkaan? Onko jonkin ajattelutavan tai toimintamallin perimmäinen syy jäänyt hämäräksi?

Transhumanismi FAQ ja muut esittelyt vastaavat yleisiin peruskysymyksiin, mutta virallisten FAQien ulkopuolelle jää varmasti paljon asioita, jotka tuntuvat hämäriltä itselle, mutta saattavat olla ilmiselviä muille (tai vastoinpäin). Epätietoisuudessa ei ole hyvä elää, joten kokeillaan onko tällaiselle epämuodolliselle kysymyspalvelulle tilausta ja katsotaan millainen sotku tästä syntyy.

Esitä siis harvoin kysytty kysymyksesi nimettömänä tämän merkinnän kommenteissa ja saat ehkä vastauksen!

Asiallisiin kysymyksiin asiallinen vastaus, humoristisiin kysymyksiin humoristinen vastaus ja umpikieroihin kysymyksiin viivasuora vastaus. En lupaa tyhjentäviä esseitä tai henkilökohtaisista näkemyksistä vapaata objektiivisuutta, enkä ole kaikkien asioiden asiantuntija, mutta jos todella innostun, voin jopa etsiä sopivan asiantuntijan ja puristaa vastauksen ulos kehittyneillä kuulustelumenetelmillä.

Harvoin kysytyt kysymykset
  1. Esimerkkikysymys hatun pohjalle: Mitä eroa on transhumanistilla, transseksuaalilla ja transformerseilla?
  2. Mikä on transhumanistien asema politiikassa niin Suomessa kuin maailmalla?
  3. Mitä konkreettisesti transhumanistista voi tehdä sen jälkeen, kun on liittynyt järjestöihin ja postituslistoille?
  4. Miten peruskaduntallaajan mielipiteet tulevista radikaaleista ihmiselämän muutos- ja kehitysmahdollisuuksista saataisiin myönteisiksi?

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kysytäänpä vähän viistäen. Elikkäs lukeeko missään mitkä puolueet/edustajat tukevat transhumaaneja arvoja? En kyllä tiedä kuinka suomen eduskunnassa transhumaaneihin ajattelijoihin suhtaudutaan, mutta eikait tämä aate ole jäänyt liiton tasolle. Onko kukaan nootropiinien laillistamista masinoimassa jne.
Siinäpä kysymystä kerrakseen, lyhennettynä mikä on transhumanistien asema politiikassa niin suomessa kuin maailmalla.

Kaj Sotala (Xuenay) kirjoitti...

Piraattipuolueen hallituksesta löytyy yksi THL:n hallituksen jäsen ja pari muuta TH-henkistä, ainakin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä konkreettisesti transhumanistista yksilö voi tehdä sen jälkeen kun on liittynyt asiaankuuluviin järjestöihin ja postituslistoille?

Aleksei kirjoitti...

entity,

Mä suosittelen että porukka keskittyy pyrkimään hankkiutumaan miljonääreiksi. Sitten jos siinä onnistuu, kannattaa rahoittaa hyödyllisiä projekteja.

(Helpoin tapa hankkiutua miljonääriksi nykymaailmassa on todennäköisesti pokerinpelaus, joskin sekin toki vaatii työtä ja perehtymistä ja sopivaa luonnetta, enkä itsekään ole vielä jaksanut kovin suuria määriä sillä tienata.

Sitten jos pystyy riittävän hyvin vaativampiin toimintamalleihin, kannattaa harkita esim. teknologia-alan kasvuyrityksen perustamista, tai muuten vaan korkean tason yritysjohtajaksi pyrkimistä.)

Anonyymi kirjoitti...

Vai että pokerinpeluulla posthumaaniksi =)

Mieleen tulee, että voisi toimia paremmin jos kykenisi pyörittämään rahaa tarpeeksi paljon oikeaan suuntaan. Silloin säästyisi aikaa ja vaivaa Roope Ankan rahasäiliön rakentamiselta ja täyttämiseltä. Samalla kansantalouskin saisi oman osansa transhumanistisista miljoonista.

Teknologia-ala on se apinanleipäpuu, jonka oksalla roikun. Olen puolitotissani miettinyt, että alkaisin hankkia ammattitaitoa terveysteknologian tai kryoniikan alalta, jotka ovat tulevaisuuden aloja, joilla ei toistaiseksi ole kovin suurta kilpailua. Valitettavasti ei myöskään muodollista koulutusta tai vakavaraisia pohjapromootion tehneitä yrityksiä. Senkin voisi nähdä mahdollisuutena enemmän kuin uhkana.

Kuitenkin siitä on vielä pitkä matka kyborgiksi tai bioborgiksi muuttumiseen.

Ylläpitäjä kirjoitti...

Haluan elää useita satoja vuosia. En saa tulevista teknisistä kehityksistä paljoakaan tyydytystä, jos tiedän kuolevani ennen vuotta 2100. En epäile etteikö teknologia kehittyisi tarpeeksi toiveeni totettamiseksi, mutta pelkään, (kuollakseni..) että hallinnolliset tahot estävät elinikääni pidentävien teknologioiden markkinoille tulon.

Tietokoneiden laskentatehoa laeilla ei varmaankaan pystytä estämään, mutta esim. geenimanipulaatio, geeniterapiat ja kehittynyt nanoteknologia voidaan estää. Ja pahimmillaan kieltää jopa niiden tutkiminen. Terveysalan työntekijät ovat kokemuksieni mukaan erittäin konservatiivisia kehityksen suhteen. Puhumattakaan poliitikoista ja keskivertokansalaisista. Kun jossain vaiheessa geenitekniikka ja hiukan myöhemmin nanoteknologia tulevat polttavaksi puheenaiheeksi mediassa niin ne teilataan "epäluonnollisina" ja todennäköisesti demonisoidaan enemmistön voimin. Kuten yleensä enemmistö tekee kaikelle uudelle kehitykselle mitä ei tunneta eikä ymmärretä.

Miten peruskaduntallaajan mielipiteet tulevista radikaaleista ihmiselämän muutos- ja kehitysmahdollisuuksista saataisiin myönteisiksi? Miten mielipiteet tulevat kehittymään seuraavien vuosikymmenten aikana.. On tietysti mahdollista, että kehittyvän geenitieteen ansiosta markkinoille tulee uusia tehokkaita lääkkeitä ja hoitoja vaikeisiin sairauksiin. Tämä todennäköisesti hieman parantaisi uusien teknologioiden mainetta ja mielikuvaa peruskansalaisissa. Mutta onko se tarpeeksi. Kirkko on varsin herkkä kieltämään kaiken, mikä liittyy ihmisen sisäiseen kehittämiseen. Ja vaikka uskontojen jäsenmäärät pienenevät länsimaissa tieteiden ja tiedon kehittyessä, on niillä silti poliittista vaikutusvaltaa.

Onko yleisten mielipiteiden kääntäminen liian iso ja vaikea tehtävä pienelle transhumanisti-yhteisölle? Onko muuta tehtävissä kuin seurata sivusta ja toivoa parasta? Vai pitäisikö enemmistön sijasta yrittää vaikuttaa pienemmissä yhteisöissä.. Opiskelijoiden keskuudessa tai kenties ottaa yhteyttä poliitikkoihin? Olisi tarkasti mietittävä ja suunniteltava miten kuulijoille transhumanistisia ajatuksia kannattaa esittää. Jo pelkästään termi "transhumanismi" kuulostanee perustallaajan korvaan epäillyttävältä huuhaa-kultitipuuhalta. Transhumanistiset näkökohdat tulisi esittää kevyesti ja informatiivisesti positiivisella asenteella. Sympatioita ei varmasti heru, jos ilmoittaa hankkivansa kyber-kädet ja uploaadavansa itsensä matrixiin 20v päästä.. Myöskään agressiivisesta lähestymisestä ei ole mitään hyötyä. Ei kannata esiintyä muita eläykkäämpänä tai hakkua uskovaisia taikauskoisiksi. Pitäisi tuoda esille selkeitä faktoja, jotka ilmaisevat teknologisen kehityksen parantaneen elämää menneisyydessä ja tekevän näin myös tulevaisuudessa.

Nykyinen markkinatalous tuottaa tehokkaasti tarjontaa jollekin asialle, jos kyseisestä asiasta on selkeää kysyntää. Asenteiden ja kysynnän kehittyminen vaikuttaa kriittisesti tulevien teknologioiden saataville tulemisen aikatauluihin.

dudivie kirjoitti...

miekin kuulun piraattipuolueeseen, kirkkoon ja thllään..tai en oikeesti kirkkoon mutta tykkaan kovasti