7.7.08

Harvoin Kysyttyjä Kysymyksiä 1: Mitä eroa on transhumanistilla, transseksuaalilla ja transformerseilla?

Hyvä kysymys. Nämä on helppo sekoittaa toisiinsa, koska kaikissa on samanlainen alkuosa. Trans- tarkoittaa transitiota, siirtymää, ylitystä, toiselle puolelle menemistä, transformaatiota. Esimerkiksi Transylvania tarkoittaa "metsän tuolla puolen".

Transseksuaali tai paremminkin transsukupuolinen haluaa muuttua miehestä naiseksi tai naisesta mieheksi, koska tuntee syntyneensä väärään biologiseen kehoon. Luonto on sotkuinen paikka ja välillä tapahtuu tällaisia väärinkytkentöjä, joita ihmiset joutuvat jälkikäteen korjailemaan teknologian avulla. Transsukupuolinen haluaa mennä sukupuolensa tuolle puolen.

Transhumanisti on transhumanistista filosofiaa kannattava henkilö, joka haluaa muuttua teknologian avulla tavallisesta ihmisestä keinotekoiseksi, posthumaaniksi olennoksi kuten kyborgiksi, bioborgiksi, androidiksi, nanosumuksi, virtuaalimieleksi tai joksikin muuksi parannelluksi versioksi ihmisestä. On tietysti mahdollista, että jotkut transhumanistit tuntevat koko biologisen kehonsa vääräksi itselleen kuten transsukupuoliset sukupuolensa, mutta yleisesti ottaen oma ihmiskeho on transhumanistille pikemminkin vaatekappaleeseen tai työkaluun verrattava käyttötavara. Transhumanistit ovat tyytyväisiä siihen ihmiskehoon mikä heillä on nyt, mutta haluavat vaihtaa parempaan tilaisuuden tullen. Kehon vaihtamiseen ei siis välttämättä liity sen kummempia tunteita kuin vaatteiden vaihtamiseen tai LASIK-leikkauksessa käyntiin, mutta periaatteessa kyborgiksi muuttumista voidaan silti ajatella samanlaisena tasa-arvoasiana kuin transsukupuolisten oikeutta vaihtaa sukupuoltaan - jos transsukupuoliset voivat vaihtaa sukupuoltaan, transhumanistin tulisi voida vaihtaa ihmisyyttään (mikäli tarvittava teknologia on käytettävissä). Transhumanisti haluaa mennä ihmisyyden tuolle puolen.

Transformersit taas ovat fiktiivisiä figuureita, jotka muuttuvat roboteista autoiksi tai lentokoneiksi milloin mistäkin syystä. Transformersit haluavat kenties mennä robottiuden tuolle puolen?


Bonuskysymys: Mitä mieltä transhumanistit yleensä ovat sukupuolisten ja seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksista?
Homojen, lesbojen, androgyynien, intersukupuolisten ja muiden sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tasavertaisuus normiheteroiden kanssa on transhumanistille itsestään selvää ja tulee automaattisesti mukana paketissa. Nimittäin jos kannattaa koko ihmisyytensä transformaatiota, niin on vähintään kummallista, jos ei pysty hyväksymään pienempiä poikkeamia peruslinjasta.

Ei kommentteja: