5.12.03

Kutsu aseisiin

Monet ovat kyselleet, milloin jatkan sarjaani Mitä Jokaisen Maailman Ihmisen Pitäisi Tietää. Sarja jatkuu tässä koko ajan, vaikka en ole jaksoja lajitellutkaan niin selkeärajaisesti. Ehkä pieni yhteenveto olisi paikallaan. Jokaisen maailman ihmisen pitäisi tietää mm. seuraavat asiat:

1. Mörköjä ei ole olemassa.
2. Tietoisuus on hyödyllinen illuusio.
3. Optimismi kannattaa.
4. Tulevaisuus ei ole yhdistelmä scifikliseitä.
5. Ihmiset eivät ole hahmoja vaan ihmisiä.
6. Yhteistyö kannattaa.


Nämä apinoiden elämää parantavat työkalut eivät ole käsin kosketeltavia kuten puukko ja rautalanka. Nämä ovat aivojen työkaluja, ja sellaiset ovat usein teräaseita tärkeämpiä. Monille lukijoille nämä ovat varmaankin itsestäänselviä asioita, mutta tavalliselle rahvaalle on hyvä muistuttaa välillä missä mennään. Maailma on nimittäin täynnä ihmisiä, jotka elävät edelleen (joko fyysisesti tai pelkästään henkisesti) jossakin 1800-luvun ja 1950-luvun välimaastossa: kumartavat yhtä ainoaa kirjaa, puhuvat kuolemasta ja veroista ainoina pysyvinä asioina, pitävät aviokumppanin löytämistä ja suvun jatkamista elämän tarkoituksena, masentuvat pikkuasioista, kiistelevät yhdentekevistä maaplänteistä ja julkaisevat yhä ufokirjoja, joiden ”yliaistillisen tärkeä humanoidisanoma” on meidän nykyajassa elävien ihmisten tietämykseen verrattuna jäänyt jo aikoja sitten ajastaan jälkeen.

Nyt on jo 2000-luku, hyvät naiset ja herrat! Asiat, jotka olivat teille menneisyydessä suunnattoman tärkeitä, eivät merkitse tämän päivän ihmisille paljon mitään. Teidän on aika päivittää mieltänne ja ajatella perusasiat uusiksi. Ihmiskeho ja ihmismieli eivät ole enää pyhiä ja muuttumattomia - ne ovat vaatteita, joita vaihdamme. Ennen oli maapallo aurinkokunnan keskus, myöhemmin se oli aurinko; vain vähän aikaa sitten ihminen oli luomakunnan kruunu, vaan eipä ole enää. Kuolevainen ihmisyys ei ole enää se maailman keskipiste, jonka ympärillä kaikki kiertää – olemme astumassa ulos perinteisestä ihmisyydestämme ja jättämällä kuolevaisten murheet taaksemme. Tällaisten asioiden sanominen ei ole enää ufoprofeettojen saarnausta tai scifihörhöjen höpinää vaan tieteellistä faktaa. Tiede ja teknologia ovat hyvällä vauhdilla tekemässä jumalista, taivaan paratiiseista ja Siriuksen humanoideista tarpeettomia – me pystymme luomaan itse paratiisimme.

Vaan palataanpa konkreettisempiin asioihin. Tässä on kolme mielen työkalua, joiden pitäisi olla itsestäänselviä jokaiselle maailman ihmiselle:

1. Väittelysäännöt. Kun ollaan asioista eri mieltä, syntyy väittely. Väittely on hyvä asia, jos molemmat osapuolet pyrkivät löytämään totuuden asiasta, mutta usein käy kuitenkin niin, että toinen osapuoli (tai molemmat) puolustavat omia mielipiteitään niin ahkerasti, että väittelyn voittaminen tulee totuuden löytämistä tärkeämmäksi. Homma menee inttämiseksi ja haukkumiseksi. Tällaisen typeryyden estämiseksi on olemassa säännöt, jotka tekevät väittelystä reilun pelin - ne estävät lyömästä vyön alle ja puremasta vastustajaa korvasta. Kaikkien maailman ihmisten pitäisi opetella nämä pelisäännöt. Latinankielisiä nimiä ei tarvitse muistaa ulkoa, kunhan sisäistää asian ytimen eli reilun pelin. Et joudu ostamaan sääntökirjaa kaupasta, sillä säännöt löytyvät ihan ilmaiseksi esimerkiksi täältä: http://www.dlc.fi/~etkirja/et11.htm#_Toc55402115

2. Crockerin säännöt. Joskus saattaa vahingossa loukata toista ihmistä, mikä johtaa ensin suuttumiseen, sitten tappeluun ja lopulta selittelyyn ja anteeksipyytelyyn, kun koko homma paljastuukin erehdykseksi. Aikaa menee hukkaan ihan turhan takia. Paras keino välttää tällaista on hallita omia tunteitaan sen verran, ettei suutu pikkuasioista. Crockerin sääntöjen mukaan elävälle sama pätee myös tahallisiin loukkauksiin ja haukkumisiin. Crockerilainen ihminen ei suutu kertakaikkiaan yhtään mistään väittelyasioissa, vaan pitää tunteensa kurissa vaikka toinen haukkuisi läskiksi ja idiootiksi. Tällainen asenne johtaa siihen, että kaikki voivat sanoa mielipiteensä suoraan ja rehellisesti pelkäämättä sitä, että toinen suuttuu ja vetää turpaan. Kaikkien maailman ihmisten pitäisi olla enemmän crockerilaisia.
http://yudkowsky.net/sing/crocker.html

[välihuomautus: Crockerin sääntöjen noudattaminen ei tarkoita, että pitäisi ryhtyä Spockiksi ja olla täysin tunnevammainen. Se olisi taas scifikliseen yhdistämistä todellisuuteen.]

3. Ateismi ei ole uskonto. Ateismin väittäminen uskonnoksi on sama kuin väittäisi tupakoimattomuutta yhdeksi tupakkamerkiksi. Asia on niin, että ateisti ei todellakaan polta mitään merkkiä. Vaikka perustaisit tupakkayhtiön ja alkaisit valmistaa tupakkaa nimeltä Ateismi, kukaan todellinen ateisti ei polttaisi sitä. Muista tämä asia tästä lähtien ja pistä sana kiertämään: uskonnottomuus ei ole uskonto.

Pistäkää samantien sana kiertämään kaikista niistä asioista, joita kaikkien ihmisten pitäisi tietää. Mainostakaa näitä asioita enemmän! Tarkoitus ei ole saada tälle blogille lisää lukijoita vaan jakaa järjen valoa pimeyden laaksossa vaeltaville. Älkää pantatko tietojanne siksi, että ne ovat teille itsestäänselviä ja oletatte kaikkien jo tietävän ne – jakakaa tietoanne juuri siksi, että tiedon pitäisi olla kaikille itsestäänselvää! Tällaisella taktiikalla saamme maailman muuttumaan paremmaksi paikaksi!

Ja nyt itse asiaan:

Eroa kirkosta! Tässä on konkreettinen ilosanoma, jonka jakamiseen koko ajatteleva maailma voi osallistua! Kirkosta eroaminen käy nykyään netin kautta: tulostat vain lomakkeen ja laitat sen postiin. Helppoa! Näin pääset eroon kirkollisverosta, joten käytännössä tienaat rahaa ja saat hyvän mielen. Mitä vielä odotat? Tee se jo tänään! Jos kuulut vielä kirkkoon, oikea aika eroamiselle on NYT, juuri ennen joulua! Jos olet jo eronnut, oikea aika kannustaa muita eroamaan on NYT.

Kirkko teki pahan virheen, kun suostui astumaan nettiin, sillä tämä on meidän kotikenttämme. On tullut aika nousta virtuaalisille barrikadeille, toverit! Tämä on kutsu aseisiin kaikille omilla aivoillaan ajatteleville! Liittykää mukaan levittämään sanomaa! Tehdään sitä mitä parhaiten osaamme: levitetään linkkiä!

Haluan nähdä jokaisessa blogissa ja jokaisella kotisivulla linkin sivulle www.eroakirkosta.fi. Haluan nähdä jokaisessa blogissa mielipiteitä, kokemuksia tai muistoja kirkosta eroamisesta. Lisäksi haluan nähdä linkkejä sivulle Adressi valtion ja kirkon erottamiseksi, ja haluan nähdä lisää allekirjoituksia!

Innostu tästä! Tämä tapahtuu nyt ihan oikeasti! Jätä taaksepäin nojailu ja kriittinen leuanhieronta hetkeksi vähemmälle ja ota osaa, niin pistetään valtionuskonto vapisemaan globaalin tietoverkon mahdin edessä!


Minä erosin kirkosta joitain vuosia sitten. Jouduin kävelemään maistraattiin asti sen takia. Täytettyäni eropaperin ja ojennettuani sen happaman näköiselle virkailijalle poistuin virastosta ja kävelin kotiin. Siinä koko hurja tarina. Eroamisen jälkeen olin hyvällä tuulella koko loppupäivän; olin tehnyt jotain konkreettista itseni hyväksi ja tunsin tehneeni myös jotain konkreettisesta ihmiskunnan hyväksi.

Levittäkää sanomaa NYT! Yhteisvoimin voimme muuttaa maailman! Älkää odottako, että muut tekevät sen puolestanne, tehkää se itse!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä.

http://www.eroakirkosta.fi tai

https://lomake.fi/a/ec/index.cgi/forminfo?lomake_id=4622&query=&__lang=fi&return=search_forms