18.7.04

Ääntä eetterissä


Ray Kurzweil juttelee vanhenemisen pysäyttämisestä ja uudesta kirjasta Fantastic Voyage: Live Long Enough to Live Forever, jonka hän on kirjoittanut yhdessä Terry Grossmannin kanssa. Raylta kysellään jälleen niitä samoja kysymyksiä, joihin löytyvät vastaukset mm. Transhumanist FAQ:ista Immortality FAQ:eista.

Steve Mann juttelee puolestaan kyborgeista ja sousveillansesta. Täältä löytyy kivoja kuvia silmälasinäytöistä.

Pitäisi tosiaan aloittaa sellainen projekti, että nauhoittaisin kaikki FAQ-vastaukset äänitiedostoiksi MP3-soittimeeni. Aina kun kysyttäisiin joku vanha kysymys, etsisin vain sopivan samplen MP3-soittimesta ja soittaisin sen kysyjälle. Laajentaisin copy-pasten päivittäiseen elämään.

Ehkä voisin alkaa puhumaan pelkillä äänitiedostoilla. Jos minulta esimerkiksi kysyttäisiin, että ”Mihin tämä kaikki päättyy?”, soittaisin vain Kosh-samplen Babylon viitosesta: ”In fire”. Tai jos joku kertoisi huonon vitsin, enkä jaksaisi itse nauraa, voisin soittaa puheboksistani jonkin räkäisen naurusamplen. Äänitiedostoja pitäisi pystyä hakemaan nopeasti, jotta voisin ottaa ratkaisevat sanat esitetystä kysymyksestä ja hakea muistista sopivan vastaustiedoston. Kysymystiedostotkin olisi hyvä olla olemassa, jos kysyjä ei keksi itse mitään kysyttävää.

Sampleilla puhumisen lisäksi voisin alkaa kulkemaan ympäriinsä jokin Master Chief -haarniska päällä. Kukaan ei tietäisi, mikä on minun oma ääneni. Voisin kuulostaa keneltä vain ja puhua mitä kieltä vain. Ääntämykseni olisi täydellinen - sama lause kun olisi nauhoitettu useammalla kielellä ja natiivipuhujien äänellä. Voisin lisätä samplepuheeseeni videopätkiä ja valokuvia, jos kypärän visiirissä voisi näyttää niitä. Silloin kun en puhuisi, pyörittäisin visiirissä näytönsäästäjänä vaikkapa musiikkivideoita.

Tai ehkä sittenkin pitäisi laittaa jokin Mikropuhe-robottiääni lukemaan FAQ-vastaukset. Ei tarvitsisi itse kuluttaa ääntään.

Don't fight forces; use them.
- R. Buckminster Fuller

Ei kommentteja: