31.7.07

Ei enää koskaan kuivaa maata

The Atlantica Expeditions - Uuden merenalaisia siirtokuntia esittelevän kirjan Undersea Colonies kirjoittanut Dennis Chamberland pyrkii avaamaan maailman ensimmäisen pysyvän merenalaisen siirtokunnan Floridan rannikolle. Ensimmäiset kolme akvanauttia aikovat rikkoa meren alla elämisen ennätyksen oleskelemalla Leviathan Habitatissa 80 päivää vuonna 2009 (rikkoen Rick Presleyn aikaisemman 69 päivän ennätyksen). Pitkän aikavälin päämääränä on rakentaa kokonainen merenalainen kaupunki. Merenalaiset siirtokunnat ovat olleet suunnitelmissa jo pitkään (katso Tales of Future Past - Undersea Colonies ja Wikipedia - Underwater Habitat), mutta todellisuutta niistä ei ole vielä tullut. Ehkä on aika yrittää uudelleen tuoreilla ideoilla.

Then in 2012, the Challenger Station habitat – the largest manned undersea habitat ever built, will be launched off the Florida coast and establish the first permanent undersea human colony.Our efforts do not represent an underwater hotel, not an outpost or a way-station, not a laboratory. We are a human community. We are the first humans who will move there and stay with no intention of ever calling dry land our home again. We represent the first generation of a people who will live out their lives beneath the sea.


Video, jossa abortinvastaisen mielenosoituksen osanottajilta kysytään yksinkertainen kysymys: "Jos abortti olisi lainvastaista, miten lakia rikkovia naisia pitäisi rangaista?"

Crowd Farm - Kerätään energiaa ihmisjoukkojen liikkumisesta.

The Maglev Wind Turbine Power Plant - Valtava magneettisesti leijuva tuuliturbiini.

Miksi ihmiset harrastavat seksiä? Siihen on monia syitä.

Eksperttipotilaat ovat oman sairautensa asiantuntijoita. Jokaisen pitäisi olla eksperttipotilas vanhenemisen suhteen.

Copy killers
DRM is Lysenkoism for the digital age. It's an ideologically correct lie that's been concocted to bilk the entertainment industry out of a fortune. DRM products make buying media less attractive, but its peddlers don't care - their industry won't crater when a hopeless strategy is defeated by brutal, uncaring mathematics. They want to make their fortunes and move on to the next bunch of luvvies: yesterday it was software, today it's movies, tomorrow they'll be peddling their junk to the healthcare industry for "protecting" health records.

5 kommenttia:

Alari kirjoitti...

"Jos abortti olisi lainvastaista, miten lakia rikkovia naisia pitäisi rangaista?"

Vastaus tähän on tietysti, että heidät (ja tilanteeseen liittyvät miessukupuolen edustajat) tulisi muokata sellaisiksi, että ehkäisyn käyttämättä jättäminen ei tule enää mieleenkään. Mikäli tämä ei jostakin syystä ole mahdollista, tulisi heidät muokata sellaisiksi, että (perinteinen) seksi ei vain kiinnosta.

Samoin alkoholistit, tupakoitsijat yms. tulee muokata sellaisiksi, että itse kunkin tuhoisat paheet eivät enää kiinnostakaan.

Hauskaa saa pitää, vastuullisesti. Jos ei tähän kykene on yhteisön sekä itsekäs että empaattinen velvollisuus puuttua asiaan. Kaikkein inhimmillisin tapa auttaa on muokata yksilö sellaiseksi, että yhtäkkiä vastuun ottaminen vaikuttaakin maailman yksinkertaisimmalta, helpoimmalta ja itsestäänselvimmältä asialta. Toiseksi inhimmillisin tapa auttaa on muokata yksilö sellaiseksi, että häntä vastedes kiinnostavatkin vastuullisemmat paheet.

Yksityisetsiva kirjoitti...

Voisimme myös spekuloida kysymyksellä "jos syöminen olisi lainvastaista, miten syöjiä rangaistaisiin?"

Syöntihalut pois, kuolkoot nälkään.

Anonyymi kirjoitti...

Aika naiivilta kuulostava idea tuonne merenalle muuttaminen. Nettisivuilta saa käsityksen, että se kannattaa tehdä, koska se on mahdollista. En tiedä, mutta itse ahdistuisin jossain lasikuplassa. Mielestäni ihminen on tehty elämään taivaan alla, ihan jo hengittämissyistä.

LOL: “Why people have sex is extremely important, but rarely studied”. “Surprisingly, many scientists assume the answer is obvious, but people have different reasons for having sex..."

Yksityisetsiva kirjoitti...

Ihminen ei ole kehittynyt hengittämään avaruudessakaan, mutta ihan lajin säilymisen kannalta meidän kannattaa opetella elämään muuallakin.

Siirtokunnan lääkekaappiin kannattaa tietysti varata ahdistuslääkettä.

Alari kirjoitti...

Mielestäni seksiä ja syömistä ei voi verrata keskenään, koska ilman toista voi elää koko ikänsä, kun taas toisen puutteeseen kuolee alle viikossa.