29.5.08

One-Way Mission to Mars: US Soldiers Will Go - Muiden avaruussivilisaatioiden kohtaaminen on epätodennäköistä, joten sotilaiden lähettäminen ihmislajin ensimmäisiksi avaruuskolonisteiksi on idea.
"Here is an ‘out of the box idea’," Ruth writes. "Let the heroes of ‘All’ our countries, for once, risk the ultimate sacrifice for something greater than one man’s idea. Maybe once let these men and woman that rise every morning and say ‘today I will stand for something’ and say ‘evil will not prevail, not on my watch’. For once let them volunteer for us all, you never know, mankind, the human race. It might just catch on if we let it." -- "Here is an idea: Send battle-hardened, strong-minded soldiers and marines on the long trips into space. We are conditioned to live with the bare minimal (of) life’s necessities and are trained to be prepared for … the worst conditions that any environment could throw at us. Hell, me and my men will go, set up a colony somewhere and await colonists to arrive."
Marsin kiertoradalla olevan Mars Reconnaissance Orbiterin ottama kuva Phoenixin laskeutumisesta kokonaisuudessaan.

How to Unleash Your Creativity

Robo-monkeys use brain power to grab a bite

6 kommenttia:

Entity kirjoitti...

=) muistelen NATO joukoissa sotineen ystäväni joskus haukkuneen amerikkalaiset merijalkaväen sotilaat lökäpöksyisiksi mammanpojiksi, jotka eivät kestä itkemättä yhtä yötä taivasalla. Muuten erittäin hyvä idea.

Alari kirjoitti...

Samoin ydinkäyttöisillä lentotukialuksilla on kokisautomaatit, kaapeli-tv yms., ja kaikissa tukikohdissa/heti niiden ulkopuolella on pizzaravintolat, elokuvateatterit, videovuokraamot, bordellit, videopelimyymälät yms. yms.

Toiselle kivelle matkaaminen imisi niin paljon resursseja, että se nykyisyydessä/lähitulevaisuudessa ei olisi kannattavaa, jos edes mahdollista. Järkevämpää on sijoittaa nämä resurssit planeetta Maan kestävän kokonaistuotannon kasvattamiseen, jolloin matka viivästyy parilla vuosikymmenellä, mutta on loppujen lopuksi turvallisempi, nopeampi ja mukavampi, ja siihen sijoitetuille resursseille saadaan parempi tuotto.

Sama juttu kuin jos sijoittaisimme X resurssia joko eliniän kasvattamiseen tai kryotankkien kehittämiseen: tottakai elossa ja toiminnassa oleviin kannattaa sijoittaa ennemmin kuin elossa ja pakastimessa oleviin, sillä jälkimmäiset eivät tuota (välittömästi) mitään, kun taas toiminnassa olevat voivat kehittää tuotantoa edelleen. Kannattavin sijoituskohde on se, joka kasvattaa kestävän tuotannon kuvaajan kulmakerrointa kaikkein eniten. Kolumbukselta meni isoin laivoista ja 1/2 miehistä, ja tänään sama matka taittuu paljon mukavammin, nopeammin ja turvallisemmin. Mikäs kiire tässä, kyllä me toisille kiville pääsemme.

Yksityisetsiva kirjoitti...

Jutussa puhutaan kaikkien maiden sotilaista, joten otsikon "US soldiers will go" vetää hieman liikaa kotiinpäin.

Toisille kiville matkaamisen kehittäminen tuottaa ohessa myös tälle kivelle soveltuvia tekniikoita. Marsin kolonisaation suunnittelu auttaa kehittämään Saharan kolonisaatioon soveltuvaa kamaa jne. ja kryoniikan kehittäminen tuottaa siinä sivussa elävien eliniän pidentämiseen soveltuvaa tekniikkaa.

Entity kirjoitti...

Edistys tulee harvoin odottamalla kiltisti sen ilmaantumista. Asiat alkavat tapahtua, kun niitä aletaan tehdä. Planeettojenvälisen avaruusmatkailun aloittaminen todennäköisesti tuo esiin teknisiä, sosiaalisia, psykologisia ja taloudellisia ongelmia, joita ei etukäteen osata ottaa huomioon. Omasta mielestäni ongelmat pitää kohdata, jotta ne voidaan rajata ja ratkaista.

Alari kirjoitti...

"Toisille kiville matkaamisen kehittäminen tuottaa ohessa myös tälle kivelle soveltuvia tekniikoita. Marsin kolonisaation suunnittelu auttaa kehittämään Saharan kolonisaatioon soveltuvaa kamaa jne. ja kryoniikan kehittäminen tuottaa siinä sivussa elävien eliniän pidentämiseen soveltuvaa tekniikkaa."

Aivan varmasti, mutta mutta pointtini oli, että ~sama tekniikka saataisiin halvemmalla ja nopeammin, jos se tehtäisiin suoraan Maan oloista lähtöisin olevaksi, sen sijaan, että soveltaisimme jostakin muualta lähtöisin olevaa tekniikkaa. Custom-osat sopivat aina paremmin kuin jostakin toisesta projektista napatut (kyseisen projektin) custom-osat, jotka on retrofitattu sopimaan tähän projektiin.

IMHO Marsiin mennään vasta Singulariteetin jälkeen*, joten Saharan/jonkin muun autiomaan muokkauksen lykkääminen tätä reissua odottamaan on ajan haaskausta, ja osoitus järkyttävästä mielen köyhyydestä.

*Aluksen rakentaminen kiertoradalla vaatii avuruushissin, ja aluksen voimanlähteenä olisi joko >90% hyötysuhteen aurinkokennot tai fuusioreaktori. Tai vaihtoehtoisesti geenimuokkaamme astronautit kestämään avaruuden säteilyä.

Yksityisetsiva kirjoitti...

Minä en näe Marsia ja Terraa tällä tavoin erillisinä ongelmina, tai että toista pitäisi lykätä toisen vuoksi. Projektit ovat toisiaan tukevia ja edistyvät samaan aikaan.

"Singulariteetin jälkeen" olisi tietysti kätevä vaihtoehto, mutta tekoälykkyysräjähdystäkään ei pidä jäädä odottelemaan, jos on realistista tehdä Mars-matka aikaisemmin muun teknologian osalta.