20.5.08

Synteettiset

Ajankohtaisessa kakkosessa oli juttu Piraattipuolueesta, jossa bändin laulaja kysyi Piraattipuolueen edustajalta "Miksi haluat viedä leivän mun suusta?"

Samaa ehkä kyselivät kynttilöiden valmistajat lamppujen valmistajilta, jäänmyyjät pakastimien valmistajilta, satuloiden valmistajat autojen valmistajilta, ritarihaarniskoiden valmistajat tuliaseiden valmistajilta, kehrääjät kehruukoneiden valmistajilta, ohjelmistojen myyjät avointen ohjelmistojen valmistajilta, hautaustoimistot elämän pidentäjiltä, tavalliset tehdastyöläiset nanotehtaiden valmistajilta ja androidityöläisten valmistajilta... nyt hyppäsin jo tulevaisuuteen. Mutta mikä olisi lyhyeen ja pintapuoliseen juttuun sopiva näpäkkä vastaus? Sori vaan, kehitys kehittyy, yritä kehittyä mukana, tässä on nyt tärkeämmät asiat kyseessä kuin sun vanhan leipätyös säilyttäminen auringon sammumiseen asti.

Lisäys
Vielä jälkiviisautta sen verran, että kysymykseen "varkaiden puolueesta" minä olisin vastannut, että jos eläisin tyrannimaisen Nottinghamin sheriffin valtakunnassa ja näkisin hänen verottavan kansansa kuoliaaksi oman etunsa vuoksi, liittyisin mieluusti Sherwoodin iloiseen joukkoon ryöstämään ahneelta tyrannilta ja jakamaan vaurautta takaisin kansalle. Tyranni tietysti väittäisi iloisia veikkoja rosvoiksi propagandalehtisissään, mutta kyllä kansa tietää kuka heiltä todellisuudessa ryöstää. Nykypäivänä tilanne on sellainen, että liityn Piraattipuolueen iloisiin veikkoihin.


Who’s afraid of a synthetic human? - Keinovalossa elävät ovat luonnottomia mutantteja verrattuna niihin, jotka menevät nukkumaan heti auringon laskiessa.

Inconvenient Truths: Get Ready to Rethink What It Means to Be Green - Asu kaupungissa, kohtele metsiä kuin peltoja, hyväksy geenimuuntelu ja ydinvoima. Jos parempi teknologia ei ehdi ajoissa on käytettävä sitä mitä löytyy.

Analysis of Neurotech Industry - Brain Medicine - The Bionic Woman

Mainostetaan vielä Methuselah Foundationin ilmaistapahtumaa, koska on niin tyylikäs banneri.
Aging: the Disease, the Cure, the Implications

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minun mielestä piraatit eivät ole viemässä tuloa artisteilta, joten tuo argumentti jäänmyyjistä vähän ontuu. Tutkimusten mukaan he, jotka warettavat paljon musiikkia myös ostavat sitä paljon, eli piratismin laillistaminen ei veisi tuloja artisteilta.

Tiedemies kirjoitti...

En ole anonyymin kanssa varsinaisesti eri mieltä, mutta esitetty argumentti on sinänsä väärä. Se, että paljon warettavat ostavat nyt paljon, ei tarkoita, että he ostaisivat silloin kun warettaminen ei ole rikos.

Entity kirjoitti...

Muusikon työ on soittaa musiikkia, eikä myydä levyjä. Joskus muinoinhan tilanne oli se, että muusikko sai sekä maineensa että elantonsa soittamalla ihmisille tansseissa ja muissa tapahtumissa.
Tuskin Suomessa muutenkaan on artisteja, jotka pelkällä levymyynnillä itsensä elättävät.