11.7.08

Rankaiseminen on häviäjän taktiikka

Bioengineering The Perfect Athlete - Miksi ammattilaisurheilukisojen ulkopuolella ei ole vapaasti dopingia käyttäviä superatleetteja, jotka juoksisivat kovempaa kuin kisoissa olevat "luonnolliset" urheilijat? Miksi doupattu superatleetti ei haasta "luonnollista" urheilijaa juoksukilpailuun ja näytä maailmalle, että dopingilla juoksee nopeammin kuin normaalitreenillä?

Kaksi vastausta:
1. Nykyisillä aineilla ei vielä ole niin suurta vaikutusta, että ne nostaisivat taviksen suorituskykyä sille ihmisen suorituskyvyn ääritasolle, jolla jatkuvasti treenaavat huippu-urheilijat ovat.
2. Nämä "luonnolliset" huippu-urheilijat ovat jo parhaita "epäluonnollisia" urheilijoita. Urheilukisojen ulkopuolelta ei löydy haastajia, koska kaikki doupatut superatleetit ovat kisojen sisäpuolella.

State Of The Art: Performance-Enhancing Drugs (slideshow) - Steroidit, EPO, stimulantit, myostatiiniblokkerit, PPAR delta, geeniterapia, proteesit, eksoskeletonit.

IT'S A FRACKIN’ CRACKER! - Joku ei syönyt kirkossa keksiä, koska halusi näyttää sen kaverilleen. Katoliset pitävät tapausta keksin kidnappauksena ja lähettelevät tappouhkauksia niille, jotka eivät kunnioita keksiä.

Mutta rangaistukseen turvautuvat ovat luusereita. Rankaiseminen ei ole tehokas keino kannustaa yhteistyöhön. Sillä saa pakotettua ihmisen tekemään mitä haluaa lyhyellä juoksulla, mutta kilpailurikkaassa ympäristössä anteeksiantavaiset ihmiset voittavat pitkällä juoksulla. Game theory could save the world.

Jos vartija väläyttää virkamerkkiä ja vaatii kamerasi muistikortin takavarikointia, kyseessä on luultavasti huijari, joka haluaa myydä kamerasi muistikortin.

Sveitsissä ehkä laillistetaan kannabiksen myynti kaupoissa kuten tupakan ja alkoholin myynti. Tämä on oikeaan suuntaan menevää tasa-arvoa. Väärään suuntaan menevää tasa-arvoa taas edustaa ehdotus jehovien lähettämisestä siviilipalvelukseen. Oikea suunta olisi tehdä asepalveluksesta ja siviilipalveluksesta kaikille vapaaehtoinen, ei vain tietyille ryhmille.

“They’re trying to achieve excellence in winning races, and we’re trying to achieve excellence in patient outcome,” explained Goldman. “Our errors went down by about 30 percent or so. The key thing we found though was that there was a reduction in multiple errors. You notice when you see clips of Formula One that when things go wrong, like a fuel hose gets stuck, the little errors add up and cascade into a major failure.
- F1-varikkokäyntien tehokkuutta sairaaloihin

“But the research is showing that the brain can act independently of the body. One day, you could be sitting in an office and controlling a device from across the room—or in another building. And it’s not just flicking a switch. It could be a nanotool that’s moving through a tiny environment, and you can control it and see what it’s seeing.”
- For Future of Mind Control, Robot-Monkey Trials Are Just a Start

Ei kommentteja: