30.7.08

Muistilinkkejä

"If the movie's a stiff, and word gets out too early that it's a stiff, it's devastating to the business model," Garland said.
Paljon kertova lainaus. Onhan se huono juttu bisnekselle, jos kuluttajat saavat tietää ennen ostamista, että tuote on roskaa.


Massive Economic Disaster Seems Possible -- Will Survivalists Get the Last Laugh?
Is it a growing population of forward-looking realists who are smartly preparing for the die-off brought on by climate crisis and economic collapse, so they can pick up themselves and their people, and rebuild with that "can-do" spirit, as Rawles calls it? Or are they simply gadget-fascinated fundamentalists afraid of change and challenge, so afraid that they'd rather hide and hoard than join the fight?

Toward a Type 1 civilization - Michael Shermer vaikuttaa myös kannattavan epäkaupallista piratismia.
Type 1.0: Globalism that includes worldwide wireless Internet access, with all knowledge digitized and available to everyone.

5 kommenttia:

Alari kirjoitti...

"If the movie's a stiff, and word gets out too early that it's a stiff, it's devastating to the business model," Garland said.

Tästä tuli mieleeni huvittava poliittisesti hyvinkin epäkorrekti lainaus: Hollywoodism: Jews, Movies and the American Dream-dokumentissa joku totesi että "sukulaiseni menivät mukaan elokuvateatteribisnekseen, koska heitä kiinnosti se, että siinä asiakas maksaa ennen kuin saa nähdä mitä ostaa".

Jarmo Jomppanen kirjoitti...

Linkkitiedustelu:

Et sattumoisin eri linkkejä kerätessäsi ole törmännyt langattomalla backupilla varustettuun kameraan? Eli backupin tarkoituksena on taata kuvamateriaali siinäkin tapauksessa, että kamera takavarikoidaan.

Tuli tuossa äsken netistä Kiinan sensuurista lukiessa mieleen, että tuommoisenhan luulisi jo löytyvän markkinoilta. Mielestäni joskus aikoja sitten luin ideasta jossain foorumissa mutta en kyllä ole moiseen kokoonpanoon edelleenkään törmännyt.

Alari kirjoitti...

Bluetoothilla ja kameralla varustettuun kännykkään/kämmentietokoneeseen tuon voisi toteuttaa eri ohjelmalla, jos olisi salataskussa toinen bluetooth-laite johon kuvat menisivät, mutta itse ainakaan en ole kuullut varsinaisen kameran tuollaisesta toiminnosta.

Hankaluutena olisi se, että kapineesta ei saa päällepäin näkyä, että se on varmuuskopioiva. Muuten poliisi tietäsi sanoa, että lähdetäänpäs tuonne läpivalaisulaitteeseen. Samoin moisen laitteen hallussapito voitaisiin erikseen kriminalisoida, yleisen turvallisuuden nimissä tietenkin. Lisäksi langaton viestintä kuluttaa virtaa, jota kamerat jo nyt nielevät ongelmaksi asti.

Jarmo Jomppanen kirjoitti...

Mietin itsekin tuota kyllä, että mikään ei tietenkään estä laitteen hallussapidon kriminalisointia. Käyttökohteita kuitenkin löytyisi varmasti myös länsimaistakin ja kriminalisointi onkin silloin jo hieman hankalampaa. Kameroita saatetaan yrittää takavarikoida tilanteissa, missä oikeutta takavarikkoon ei olisikaan. Esim. poliisi voi koettaa yrittää öykkäröidä itselleen valtaa enemmän kuin sillä onkaan ja jos se onnistuu niin aikaa myöten toiminnasta tulee käytäntö.

Yksityisetsiva kirjoitti...

Et sattumoisin eri linkkejä kerätessäsi ole törmännyt langattomalla backupilla varustettuun kameraan?

Ensimmäisenä tuli mieleen Glogger-palvelu, jonka kautta voi ladata kamerapuhelimesta useisiin nettipalveluihin kuvaa talteen.
http://www.glogger.mobi/about.php

Toisena tuli mieleen Eye-Fi muistikortti kameraan.
http://www.eye.fi/