1.11.03

Lisää hyviä uutisia

Kaipaatko hyviä uutisia päiväsi piristykseksi? Jos kaipaat, olet tullut sattumalta aivan oikeaan paikkaan!

Israelilainen yhtiö nimeltä Lenslet on kehittänyt valonnopeudella kulkevan tietokoneen. Tai siis prosessorin, joka laskee valonnopeudella. Prosessorin nimi on Enlight. Se laskee 8000 miljardia laskua sekunnissa eli 1000 kertaa nopeammin kuin normaali prosessori. Nyt on aika hyppiä hetken aikaa riemusta, ihmiset! Tämän vuoden joulupakettiin sitä ei vielä kuitenkaan saa, mutta jos kaikki menee superhienosti, niin ehkä jo ensi vuonna pukki tuo valotietokoneen.
Linkki: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994331

Japanilaiset ovat tehneet samoihin aikoihin läpimurron kvanttitietokoneiden kehittelyssä. Ensimmäinen toimiva CNOT-portti on nyt nimittäin saatu rakennettua. Sama japanilaisryhmä rakensi ensimmäisen toimivan yhden kvanttibitin rotaatioportin vuonna 1999. Seuraavaksi pitäisi vain yhdistää nämä kaksi keksintöä yhdeksi universaaliportiksi ja tadaa! Ei mene enää pitkään, että käytössämme on kvanttitietokone.
Linkki: http://www.infoworld.com/article/03/10/29/HNquantambreakthrough_1.html

Ruotsalaiset ovat sitten keksineet keinotekoisen puuteriveren. Sen nimi on Hemospan ja sitä voidaan tehdä vaikka eläinten verestä. Kuivattu veri vain sekoitetaan veteen ja laitetaan potilaalle suoneen, verityypistä ei tarvitse välittää. Kätevää! Älkää nyt kuitenkaan lopettako verenluovutuksessa käymistä, koska plasmaa voidaan edelleenkin tehdä vain aidosta verestä.
Linkki: http://www.nationalpost.com/home/story.html?id=5104C6CE-D700-434C-B654-6404EC491E12

Amerikkalaiset tiedemiehet ovat luoneet aivan uudenlaisen DNA-kaksoiskierteen, joka on normaalia leveämpi, hohtaa pimeässä ja kestää paremmin lämpöä. Sen nimeksi on annettu xDNA. Loistavaa! Siitä voidaan ehkä tehdä ihan uusia alienlajeja.
Linkki: http://www.sciencedaily.com/releases/2003/10/031031064709.htm


Vielä yksi linkkivinkki:
Cyborg Democracy – uusi transhumanistinen yhteisöblogi

Ei kommentteja: